Liderii UE, la Sibiu: "Nu o să lăsăm acţiunile guvernului PSD - ALDE să strice viitorul"


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 17:28
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 12:27
Categorie: Stiri actuale

 Înainte de summitul şefilor de stat, liderii popularilor europeni s-au văzut separat, într-o reuniune în care s-a vorbit mult despre statul de drept.

"Şi în România, dar şi în alte state ale Europei sunt politicieni care vor să fie deasupra legii", a spus preşedintele Klaus Iohannis la reuniunea PPE. Iar invitaţii săi au folosit cuvinte şi mai dure.

"Nu o să lăsăm acţiunile guvernului PSD-ALDE să strice viitorul României", a declarat şeful PPE, lăudând determinarea cu care romanii au ieşit în stradă în ultimii ani pentru a protesta faţă de acţiunile celor de la putere.

Într-un cadru idilic, pe malul lacului care patronează Muzeul Astra din Sibiu, şeful statului împreună cu liderul PNL şi cu şefii popularilor europeni au vorbit despre ziua Europei şi despre provocările din statele membre.

Liderii UE, declaraţii despre situaţia din România

În discursurile lor, s-au referit la statul de drept şi la derapajele de la principii fundamentale, precum independenţa justiţiei.

Popularii europeni s-au arătat a fi la curent cu scandalurile politice de la Bucureşti şi s-au oferit chiar să-l sprijine pe Iohannis în lupta împotriva corupţiei.

Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European: „Democraţia europeană nu poate exista fără statul de drept. Spun asta în fiecare zi. Vreau să salut curajul şi determinarea românilor care au coborât în stradă pentru a manifesta în aceşti ultimi ani. Nu o să lăsăm acţiunile guvernului PSD şi ALDE să strice viitorul României."

Direct de la Sibiu, la summitul PPE a sosit apoi şi cancerul german, Angela Merkel. Pe terasa muzeului, Merkel, şeful statului Klaus Iohannis şi presedintele Consiliului European, Donald Tusk, au stat de vorbă câteva minute, apoi au coborât pentru fotografia oficială.

Ca de obicei, şeful comisiei europene, Jean-Claude Juncker a fost cel mai jovial. Cancelarul german a admirat priveliştea de pe malul lacului, iar Iohannis i-a fost ghid şi că i-a dat câteva informaţii despre vechile mori de apă sau de vânt de aici, şi despre casele tradiţionale de la Muzeul din Dumbrava Sibiului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO