Juncker către Iohannis: ”Nu sunt mulțumit de ce se întâmplă în România”. Răspunsul președintelui


Ultimul update: Miercuri 08 Mai 2019 21:57
Data publicarii: Miercuri 08 Mai 2019 19:54
Categorie: Stiri Politice

Joi, "Europa se va desena de aici, din România", spune preşedintele Klaus Iohannis, în ajunul reuniunii informale de la Sibiu.

Preşedintele a avut deja discuţii cu şeful popularilor europeni, precum şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cei doi au avut și un schimb de replici savuroase în timpul întâlnirii, care au stârnit aplauzele celor prezenți.

Jean-Claude Juncker, președintele CE: ”Președintele Iohannis spune că nu este întotdeauna fericit cu se se întâmplă în UE. Nici eu nu sunt mulțumit cu tot ce se întâmplă în România...”

Klaus Iohannis, președintele Românei: ”Asta înseamnă că suntem doi (nemulțumiți - n.n.)”

Juncker: Am vrut să arăt că UE nu înseamnă doar Bruxelles

 

Preşedinte Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, miercuri, că şi-a dorit o adunare a liderilor UE în Sibiu pentru că a vrut să arate liderilor că Uniunea "nu înseamnă doar Bruxelles".

"Am vrut din septembrie 2017 să am Consiliul European în Sibiu, pentru că am vrut să arăt că Uniunea Europeană nu înseamnă doar Bruxelles (...). Nu sunt singur la Bruxelles, dacă aş fi singur la Bruxelles, lucrurile ar fi mai bune, dar nu sunt singur în Bruxelles", a afirmat Juncker.

El a adăugat că "toate ţările şi parlamentele naţionale sunt parte din Bruxelles". Totodată, şeful Comisiei Europene a menţionat şi un detaliu personal legat de Sibiu.

"Am vrut să arăt restului europenilor că nu există doar Bruxelles, Bucureşti, Berlin. Realitatea europeană este aici, în oraşe, în sate, dar motivul real este că nu am fost niciodată în Sibiu, dar am vrut mereu, de când am fost premier, să vizitez Sibiul", a mărturisit el.

El a vorbit alături de preşedintele Klaus Iohannis la o dezbatere despre viitorul Europei, dedicată tinerilor.

Întrebat de unul din participanţi de ce ei nu au fost invitaţi la Summitul informal de joi, Juncker a răspuns: "E dificil să vă invităm pe toţi, pentru că sunt deja prea multe membre care vin la Summit - 28 de state membre... mâine 27, pentru că britanicii nu vor fi acolo".

Juncker a făcut o referire subtilă la Brexit, mărturisind, în timpul unei intervenţii, că "toţi înţeleg engleza, dar nimeni nu înţelege englezii".

Şeful Comisiei Europene a vorbit şi despre alegerile europarlamentare şi a îndemnat la vot. În acest sens, el a spus că, pentru a vota corect, orice cetăţean trebuie să îşi pună întrebarea: "Dacă toţi vor vota ca mine, ce fel de Uniune Europeană vom avea?".

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

PSD, atac dur la Iohannis: ”Ratează șansa de a fi decent în fața liderilor europeni”
Iohannis, după declarațiile lui Pintea: ”Ar face bine cu toții să plece”
Iohannis: ”Mesaj extrem de important. Votul românilor contează!”
VIDEO PROTVPLUS.RO