Klaus Iohannis: „Vă promit că peste puțin timp vom fi în Schengen și vom scăpa de MCV”


Ultimul update: Joi 09 Mai 2019 12:38
Data publicarii: Joi 09 Mai 2019 12:18
Categorie: Stiri actuale
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de summitul liderilor europeni de la Sibiu, că va aduce în discuție chestuinea aderării României la Spațiul Schengen.

„Fiți siguri că și astăzi vom discuta despre Schengen, însă avem politicieni care, din păcate, atacă Justiția, care atacă chiar și instituțiile europene și, din păcate, în loc să mergem mai departe, să fim acceptați, au apărut discuții despre statul de drept din România. Românii își doresc să fie europeni și vă promit că vom rămâne și că, peste puțin timp, probabil nu astăzi, vom fi și în Schengen și că vom scăpa și de MCV”, a precizat șeful statului, întrebat despre aderarea României la spațiul Schengen.

„Am un mesaj clar pentru români. Haideți să decidem împreună viitorul României, să mergem la vot. Eu vreau o Românie puternică în Europa.”

27 de şefi de stat şi de guvern se vor întâlni aici pentru a decide viitorul Uniunii Europene. 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, 900 de junalisti şi 100 de traducători vor fi, de asemenea, prezenţi la summit.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO