Laura Codruţa Kovesi, citată la Secţia de anchetare a magistraţilor pe 7 martie

28-02-2019 11:49


Fosta şefă DNA a fost convocată la audieri în ziua când se stabileşte calendarul negocierilor pentru numirea procurorului-şef european. 

Laura Codruţa Kovesi a fost citată pe 7 martie la Secţia specială de anchetare a magistraţilor. Ea urmează să fie audiată în dosarul penal deschis pe numele său în baza unui denunţ făcut de către fugarul Sebastian Ghiţă.

Fosta şefă DNA a confirmat pentru Ştirile ProTV că a primit citaţia. Tot pe 7 martie, liderii Parlamentului European şi cei ai Consiliului European vor stabili un calendar al negocierilor între cele două instituţii. Comisia de negociere va trebui să propună un candidat unic, care ar urma să fie validat prin vot atât de Parlamentul European, cât şi de comisia ambasadorilor Uniunii Europene.

Laura Codruța Kovesi este anchetată de nou înfiinţata secţie de investigare a magistraţilor, pentru acuzaţiile de corupţie pe care i le aduce fugarul Sebastian Ghiţă. Fosta şefă a DNA fusese citată la Parchetul General, chiar în ziua în care anunţase că pleacă la Bruxelles pentru ultimele proceduri înaintea votului din Parlamentul European pentru şefia Parchetului European.

“Nu este deloc o coincidenţă”, spune Kovesi, în timp ce Adina Florea, procurorul care o anchetează, susţine că nu o interesează cariera profesională a celei pe care îşi dorea să o înlocuiască în funcţia de procuror-sef anticorupţie.

De când a fost revocată din funcţia de şef al DNA, Laura Codruța Kovesi s-a ales cu 18 plângeri penale, însă abia după denunţul fostului deputat Sebastian Ghiţă, a fost citată oficial pentru a fi pusă sub învinuire. Citaţia i-a fost adusă acasă de un poliţist, la ceas de seară.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO