La doua saptamani de la ancheta "Romania, te iubesc", bomba toxica Flaminia pleaca din Constanta
Nava Flaminia, primita in Constanta, desi toate tarile au refuzat-o pentru ca avea substante toxice la bord, se pregateste sa ridice ancora.
Saptamana trecuta, intr-o ancheta a emisiunii "Romania te iubesc", v-am prezentat controversata poveste a acestei ambarcatiuni. Acum, port-containerul german va parasi portul nostru, pentru a-si descarca deseurile suspecte in alta parte. Oficialii sustin ca pe vas au fost descoperite substante periculoase, nedeclarate, pe care noi nu le distrugem.
De vineri, lucrarile de pe Flaminia s-au sistat. Nu mai coboara nici un kg de deseu metalic, desi pana acum au fost descarcate 2000 de tone de deseu metalic. Din surse neoficiale am aflat ca nava Flaminia va parasi Romania. Marea problema va fi cu acele tone de deseuri nedeclarate de armatorul german si care au ramas o problema pentru aceasta nava.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Avariat in urma unor explozii la bord, port-containarul Flaminia a fost plimbat prin apele internationale si pana la urma a fost trimis in Romania pentru a-si descarca deseurile si pentru a fi reparat.
Zeci de substante catalogate periculoase de normele internationale se afla pe nava.
"Majoritatea substantelor sunt organice, de natura periculoasa toate as putea spune, si cantitatile sunt variabile. Sunt foarte multi compusi inflamabili, de asemenea compusi chimici corozivi, compusi care pot sa provoace efecte de mediu, de asemenea compusi cancerigeni", a declarat prof. univ. Rodica Stanescu - doctor in protectia mediului.
Autoritatile romane s-au codit de la inceput, desi nava a primit acceptul de intrare in Constanta chiar la dana de cereale.
Cert este ca de pe nava au fost descarcate pana acum peste 2.000 de tone de deseu metalic dintr-o cantitate totala de 23.000 de tone.
Din Romania, Flaminia va pleca fie in Danemarca fie in Grecia, apoi se va intoarce goala la Santierul Naval Mangalia pentru a fi reparata.
Despre alte afaceri suspecte din portul Constanta o sa aflati intr-o ancheta viitoare a emisiunii "Romania, te iubesc"