Președintele Iohannis: Atmosfera se schimbă, foarte multă lume dorește să se vaccineze

×

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo, că românii au început să își schimbe atitudinea și tot mai mulți cetățeni doresc să se vaccineze împotriva Covid-19.

”Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă şi foarte multă lume doreşte să se vaccineze, este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine şi în săptămânile şi lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare. Aici, la acest centru vor putea să fie vaccinate până la 3 poate chiar 4 mii de persoane pe zi” - a declarat Iohannis.

Șeful statului a făcut aceste declarații după ce a vizitat centrele de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo. Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a aprobat, în şedinţa extraordinară de luni, schimbarea destinaţiei a 12 spaţii în centre de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat al Prefecturii Capitalei.

Între cele 12 spaţii se numără şi Complexul Expoziţional Romexpo - cu 12 centre şi 64 puncte de vaccinare.

El a adăugat că acest centru va începe să funcţioneze în această săptămână.

Citește și
Ministrul croat al Finanțelor a făcut senzație când s-a vaccinat cu tricoul său mulat
Ministrul croat al Finanțelor a făcut senzație la vaccinarea anti-Covid cu tricoul său mulat

"Vor creşte gradual capacitatea, aşa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin şi noi avem cu toţii speranţa ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie. Însă vreau să strag atenţia publicului, vaccinarea singură nu rezolvă pandemia. Până când vom avea foarte mulţi oameni vaccinaţi este nevoie de respectarea cu stricteţe a tuturor măsurilor impuse. Ne dorim cu toţii să ne întoarcem cât se poate de repede la o viaţa normală, dar acest lucru e posibil dacă pe de o parte respectăm restricţiile, de cealaltă parte, un număr important 60-70 % din populaţie trebuie să fie vaccinată. Şi atunci, dacă facem lucrurile cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viaţă normală"  - a mai spus șeful statului.

Declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis:

 

”Am vizitat cel mai mare centru de vaccinare, care este amenajat aici, la Romexpo. O realizare notabilă, îi felicit pe cei care s-au implicat pentru a realiza acest centru – primăria de sector, Prefectura, DSP și toți ceilalți care au înțeles că este nevoie aici, în București, de un centru mare de vaccinare.

 

Sunt foarte bucuros să constat că atmosfera în general se schimbă și foarte multă lume dorește să se vaccineze. Este o schimbare pe care o salut în mod explicit, o schimbare de atitudine, și, în săptămânile și lunile următoare, cum vor veni tot mai multe doze de vaccin, tot mai multă lume va beneficia efectiv de serviciul de vaccinare.

Aici, la acest centru, vor putea să fie vaccinate până la 3.000, poate chiar 4.000 de persoane pe zi. În această săptămână deja centrul începe efectiv, cum foarte multe centre în toată țara încep în aceste zile să funcționeze. Vor crește gradual capacitatea, așa cum vor veni din ce în ce mai multe doze de vaccin, și noi avem cu toții speranța ca până în vară să avem suficiente persoane vaccinate pentru a termina cu această pandemie.

Însă vreau și cu această ocazie să atrag atenția publicului: vaccinarea singură nu rezolvă pandemia! Până când vom avea foarte mulți oameni vaccinați, este nevoie de respectarea cu strictețe a tuturor măsurilor impuse.

Ne dorim cu toții să ne întoarcem cât se poate de repede la o viață normală, dar acest lucru este posibil dacă, pe de o parte, respectăm restricțiile, pe cealaltă parte, un număr important, 60-70% din populație trebuie să fie vaccinată și atunci, dacă facem lucrurile așa cum trebuie, poate deja în această vară să ne întoarcem la o viață normală.

Vă mulțumesc tuturor și vă doresc multă sănătate!”

 

 

 

 

 

 

 

Citește și...
Președinții Senatului și ai Camerei Deputaților s-au vaccinat împotriva Covid-19
Președinții Senatului și ai Camerei Deputaților s-au vaccinat împotriva Covid-19

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, s-au vaccinat, marţi, anti-COVID-19.

Ministrul croat al Finanțelor a făcut senzație la vaccinarea anti-Covid cu tricoul său mulat
Ministrul croat al Finanțelor a făcut senzație la vaccinarea anti-Covid cu tricoul său mulat

Ministrul Finanțelor din Croația, Zdravko Maric, a furat tot spectacolul campaniei de vaccinare a membrilor Guvernului de la Zagreb cu fizicul său, după ce a rămas într-un tricou mulat care i-a scos în evidență trupul musculos.

Uniunea Europeană a început dezbaterea asupra certificatului de vaccinare pentru călătorie
Uniunea Europeană a început dezbaterea asupra certificatului de vaccinare pentru călătorie

Statele membre ale Uniunii Europene au început luni o dezbatere în jurul ideii dacă persoanele care au primit vaccinul împotriva COVID-19 ar trebui să aibă la vară o libertate de călătorie mai mare decât cei neimunizaţi, relatează Reuters.

Recomandări
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Seceta istorică abătută asupra Europei în această vară agravează riscul unei recesiuni
Seceta istorică abătută asupra Europei în această vară agravează riscul unei recesiuni

Seceta istorică abătută asupra Europei în această vară agravează riscul unei recesiuni. Canicula nimicitoare ține aprovizionarea într-o menghină și prețurile ridicate.