Județele în care masca de protecție a devenit obligatorie. Noi restricții pentru români de la 1 august

Şedinţă de Guvern. S-au decis restricţiile ce vor putea fi luate în timpul stării de alertă
Profimedia

Mai multe județe din țară au impus obligativitatea purtării măștii de protecție și în spațiile deschise, deciziile fiind luate de Comitetele județene de urgență.

Cele 16 județe care au impus masca de protecție în spațiile deschise, de la 1 august, sunt: Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Iași, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea, Vrancea.

Masca de protecție, obligatorie în Arad

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a stabilit, vineri, unele măsuri obligatorii pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, între care purtarea măştii de protecţie şi în spaţii deschise, dacă sunt aglomerate, precum pieţe, gări sau alte staţii ale mijloacelor de transport în comun.

Cea mai importantă decizie este instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie de către toate persoanele, începând cu vârsta de 5 ani, în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, staţiilor CFR, autogărilor, în staţiile mijloacelor de transport în comun, pe toată perioada stării de alertă. Măsura intră în vigoare din 1 august.

Citește și
gravida Arad
Ultima postare a gravidei din Arad care a murit de Covid-19. "Nu port mască pentru că.."

De asemenea, purtarea măştii va fi obligatorie la toate evenimentele unde există aglomerări de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, potrivit Agerpres.

Decizia CJSU dă posibilitatea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să stabilească, prin hotărâri proprii adoptate până în 3 august, zonele intens circulate, de pe raza fiecărei localităţi, unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie.

CJSU a mai decis ca instituţiile publice să adopte un program de lucru şi moduri de desfăşurare a activităţilor astfel încât să fie respectată distanţarea fizică a persoanelor şi limitarea accesului publicului în clădiri.

Administratorii pieţelor şi comercianţii vor trebui să monitorizeze permanent spaţiile comerciale, pentru a se asigura că vânzătorii şi cumpărătorii respectă măsurile de prevenţie.

Totodată, companiile mari sau operatorii economici din zonele industriale vor avea obligaţia, pe lângă asigurarea triajului epidemiologic şi verificarea respectării purtării măştii de către angajaţi, să verifice dacă măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 sunt respectate şi în autobuzele sau microbuzele care îi transportă pe lucrători la locul de muncă sau acasă. În situaţia în care se constată că operatorii economici care asigură transportul nu respectă măsurile de prevenire a transmiterii virusului, angajatorii au obligaţia de a sesiza autorităţile.

Masca de protecție, obligatorie în județul Argeș

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis, marţi, ca purtarea măştii de protecţie în locurile unde se adună grupuri formate din mai mult de două persoane să devină obligatorie şi în spaţii deschise, măsura fiind valabilă în tot judeţul.

De asemenea, mijloacele de transport în comun nu au voie să se pună în mişcare dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii, sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast food au voie să funcţioneze doar până la ora 22 de luni până vineri şi până la ora 23 în week-end, acestea fiind orele până la care este permisă şi desfăşurarea evenimentelor private.

Totodată, prin votul membrilor CJSU Argeş s-a decis interzicerea horelor sau a altor dansuri care ar implica încălcarea măsurii de distanţare între persoane la cel puţin un metru şi jumătate.

În plus, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis, vineri seară, instituirea carantinei în comunele Bălileşti şi Dârmăneşti, pentru o perioadă de 14 zile, începând din 1 august, ora 19.00.

Decizia a fost luată la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, după ce în cele două comune s-a depăşit nivelul de alertă, de minim trei cazuri de infectare cu noul coronavirus la 1.000 de locuitori.

În localităţile carantinate se va permite intrarea sau ieşirea doar pentru transportul de marfă, pentru persoanele care lucrează sau desfăşoară activităţi în afara localităţii de domiciliu, dar şi pentru alte motive justificate, precum urgenţele medicale.

Masca de protecție, obligatorie în județul Botoșani


Prefectura Botoşani a anunţat vineri că purtarea măştii devine obligatorie din 1 august în pieţe, târguri, staţii de autobuz, tramvai, tren, în unele zone pietonale sau aglomerate.

"Purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, după cum urmează: pieţele agroalimentare, târgurile, oboarele, târgurile auto constituite la nivelul judeţului Botoşani, pe întreg intervalul orar de desfăşurare; zonele de aştepare (staţii de autobuz, tramvai şi peroane CF); pe întreg intervalul orar de desfăşurare în zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje", se precizează în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Botoşani, potrivit Agerpres.

De asemenea, masca va fi obligatorie în unele zone pietonale, în intervalul orar 18,00-22,00. Aceste zone sunt prezentate în hotărârea CJSU Botoşani.

Conform sursei citate, administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite în hotărâre afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Masca de protecție, obligatorie în județul Brașov

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a decis, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ.

Masca de protecție, obligatorie în județul Buzău

 

Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău. Masca este obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Măsura este valabilă pe întreg teritoriul judeţului Buzău, scrie News.ro.

La Buzău un număr de 100 de buzoieni confirmaţi cu coronavirus sunt în izolare la domiciliu, după ce ei nu au mai putut fi internaţi, paturile din spitalele pentru bolnavii COVID fiind ocupate. Ministerul Sănătăţii a aprobat ca încă un spital din Buzău să devină unitate support pentru COVID, însă durează până va putea prelua efectiv primii pacienţi.

Masca de protecție, obligatorie în județul Dâmbovița

 

Purtarea măştii este obligatorie, de joi, în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri şi oboare în Dâmboviţa, măsura fiind luată pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în judeţ.

"În urma exprimării voturilor membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, a fost aprobată hotărârea CJSU (Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă - n.r.) nr. 21/29 iulie prin care se extinde obligativitatea purtării măştii şi în spaţiile publice deschise în care sunt organizate pieţe, târguri sau oboare. Aceasta intră în vigoare începând cu data de 30 iulie, ora 6,00. Totodată, hotărârea prevede, pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în astfel de spaţii, obligativitatea purtării atât a măştii de protecţie, cât şi a mănuşilor", au transmis miercuri reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Masca de protecție, obligatorie în județul Iași

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a analizat, joi, evaluarea făcută de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV2 în judeţ şi a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi.

Masca de protecție, obligatorie în județul Galați

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi a decis că purtarea măştii va deveni obligatorie începând cu 1 august, în anumite intervale orare, pe faleza Dunării, în staţiile de autobuz, în parcuri şi pe străzile aglomerate din municipiu.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii, între orele 16,00 şi 23,00, gălăţenii sunt obligaţi să poarta masca şi în aer liber pe Faleza inferioară şi superioară a Dunării, Promenada blocurilor P1 - P12 şi Potcoava de Aur, parcurile Spicu, Romarta Veche, Grădina Publică, Eminescu, Viva, Şahiştilor din Ţiglina I, Micro 19 şi Micro 39, Cloşca, Turn TV şi Platoul de la Sala Sporturilor. În acelaşi interval orar, se va purta mască şi pe strada Brăilei din cartierele Ţiglina I, Micro 19 şi Micro 18.

Totodată, în pieţele din Ţiglina I, Micro 17, Micro 19 şi Micro 39, în Piaţa Centrală şi în Piaţa Basarabiei, se pot face cumpărături doar cu masca pe faţă de la ora 7,00 la 18,00.

Purtarea măştii devine obligatorie şi în Talciocul de pe Drumul de Centură.

CJSU a aprobat şi obligativitatea purtării măştii în toate staţiile de autobuz din oraş.

Masca de protecție, obligatorie în județul Giurgiu

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, decizia fiind valabilă începând cu data de 1 august.

Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani fac excepţie de la aceste prevederi.

Totodată, prin decizia CJSU au fost interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23,00 - 6,00.

În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23,00 - 6,00 începând cu data de 1 august ora 0,00.

Masca de protecție, obligatorie în județul Gorj

 

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie din 1 august în zonele deschise aglomerate din Gorj, excepţie fiind pentru persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, se arată în hotărârea luată, vineri, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Gorj.

Autorităţile susţin că au luat această decizie pe fondul creşterii numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului.

"Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus (...) instituirea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe; parcările din apropierea pieţelor; staţiile mijloacelor de transport în comun; zonele de promenadă, zona de centru şi parcurile din municipiul Tg-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj. Sunt exceptate de la măsura obligativităţii purtării măştilor de protecţie în zonele menţionate, următoarele categorii de persoane: persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută; copiii cu vârsta mai mică de 5 ani", precizează Prefectura Gorj.

Conform sursei citate, propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate în cadrul CJSU.

"Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase", mai anunţă Prefectura Gorj.

Masca de protecție, obligatorie în județul Teleorman

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a hotărât obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, începând de vineri.

Autorităţile susţin că măsura este necesară în condiţiile creşterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei din judeţul Teleorman.

O altă măsură luată este închiderea localurilor unde se ţin evenimente private la ora 22.00 în cursul săptămânii şi la ora 23.00 sâmbăta şi duminica.

"Administratorii societăţilor comerciale care organizează evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări şi alte asemenea) vor proceda la reducerea duratei evenimentului până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către participanţii la eveniment a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii. În cadrul acestor evenimente sunt interzise interacţiunile fizice de tip joc, dans", se arată în hotărârea CJSU Teleorman.

De asemenea, programul activităţilor comerciale de tip fast-food, drive-in, jocuri de noroc, case de pariuri, cazinouri se va reduce până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică.

Totodată, în scopul prevenirii răspândirii COVID-19 se recomandă desfăşurarea activităţilor religioase în aer liber.

Masca de protecție, obligatorie în județul Vâlcea

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a hotărât, miercuri, ca purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din tot judeţul.

Prin spații deschise aglomerate sunt reprezentate locuri precum târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun etc. 

Masca de protecție, obligatorie în județul Prahova

 

Purtarea măştii de protecţie în spaţii deschise va fi obligatorie în judeţul Prahova începând cu data de 1 august. Purtarea măştii, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie în spaţii publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 şi 15.00-23.00.

Exceptaţi de la această regulă sunt copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.


Masca de protecție, obligatorie în județul Timiș

 

Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Timiş, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit, sâmbătă, în şedinţă extraordinară.

Prevederile hotărârii devin obligatorii începând cu data de 1 august, ora 19,00, pe întreaga perioadă a stării de alertă.

Categoria spaţiilor publice deschise cuprinde: pieţe, târguri, pieţe de vechituri, zone de aşteptare, staţii transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale oraşelor (cu excepţia Pieţei Victoria din Timişoara şi centrul istoric al municipiului Timişoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice, arată un comunicat al Prefecturii Timiş, remis Agerpres.

Obligativitatea se instituie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de cinci ani.

Se exceptează de la aceste măsuri persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.

Evenimentele publice şi private se vor desfăşura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege, cu păstrarea distanţării sociale.

Totodată, se interzice funcţionarea spaţiilor destinate jocurilor de noroc, teraselor, cluburilor, barurilor şi altele asemenea în intervalul orar 23,00 - 6,00, dar şi organizarea târgurilor, a oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri până la încetarea stării de alertă, cu excepţia pieţelor agroalimentare, dar clienţii vor purta măşti de protecţie, iar comercianţii vor purta atât măşti, cât şi mănuşi.

Pe perioada desfăşurării evenimentelor sportive, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către stafful tehnic şi tot personalul care participă la eveniment, cu excepţia persoanelor care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport, precum şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Masca de protecție, obligatorie în județul Vrancea

 

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în spaţiile deschise din judeţul Vrancea, după ce Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea a adoptat o hotărâre în acest sens, potrivit prefectului Gheorghiţă Berbece.

Primarii au termen până pe 3 august pentru a transmite lista spaţiilor în care purtarea măştilor în aer liber este obligatorie.

Conform hotărârii CJSU Vrancea, măştile vor fi purtate obligatoriu în pieţele agroalimentare, oboare, târguri, talciocuri, pieţe, piaţete, grădini publice, parcuri, zone de agrement, în staţiile de aşteptare pentru transportul în comun, staţiile CFR, pe peroane şi în autogări. De asemenea, măştile vor fi purtate obligatoriu şi în parcările magazinelor şi spaţiilor comerciale, supermarket-uri şi hipermarket-uri, precum şi în curţi ale lăcaşurilor de cult şi la procesiunile religioase, respectiv înmormântări sau pelerinaje.

În Vrancea, au fost raportate, vineri, 14 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor de COVID-19 din judeţ ajungând la 1.702. Numărul pacienţilor internaţi în spital este de 158, dintre care şapte la secţia ATI, patru la Focşani şi trei la Adjud.

Masca de protecție, obligatorie în județul Satu Mare

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţii deschise, respectiv în pieţele şi târgurile din judeţ, a informat Instituţia Prefectului.

Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 1 august, iar respectarea prevederilor acesteia va fi verificată de către echipele mixte, lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei locale, şi sunt vizate pieţele agroalimentare, târgurile din judeţ, Piaţa de vechituri şi Piaţa de maşini din municipiul Satu Mare.

 

Masca de protecție, obligatorie în Constanța. Lista stațiunilor de pe litoral unde turiștii trebuie să poarte mască

 

În fiecare stațiune de pe litoral au fost stabilite zonele unde purtarea măștii este obligatorie. Localurile rămân însă deschise și peste noapte, pentru că prefectul de Constanța spune că nu există dovezi că turiștii s-ar infecta la mare. În Vrancea, Argeș, Giurgiu și Satu Mare toate terasele se închid la 11 seara, iar Iașiul devine al doilea județ, unde masca trebuie purtată peste tot în aer liber. În București, responsabilii nu au anunțat nimic până la această oră.

În Mamaia, măștile vor fi obligatorii pe faleză, în piațeta de la cazino și în satul de vacanță. Toate sunt locuri unde seara se adună foarte mulți turiști.

În Constanța, zonele vizate sunt faleza de la Cazino, Portul Tomis, unde sunt multe terase, centrul istoric, unde de asemenea sunt terase, dar și delfinariul care este vizitat de multe familii cu copii.

În Eforie, măștile trebuie purtate în zona de promenadă, pe faleza din zona Belona până în capătul de sud și pe aleiile pietonale din centrul stațiunii.

În Costinești, masca este obligatorie în timpul serii în zona de promenadă de-a lungul plajei, dar și pe toate aleile pietonale, cum ar fi cele care duc spre plajă.

Iar în Olimp, Jupiter, Neptun și celelalte stațiuni care țin de Mangalia masca este obligatorie în zonele de promenadă de la malul mării și în parcul de distracții din stațiunea Neptun.

Iar în Vama Veche măștile vor fi obligatorii pe strada principală care duce spre plajă, în zona de parcare din dreptul plajei și pe aleile din zonele cu terase și cluburi. 

Masca de protecție, recomandată în județul Călărași

 

Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului Călărași a aprobat o hotărâre prin care recomandă purtarea măștii și în spațiile deschise aglomerate, fără ca aceasta să fie obligatorie.

În București, încă nu se știe unde trebuie să purtăm mască sau dacă terasele se vor închide mai devreme. Comitetul pentru Situații de Urgență nu a fost deocamdată convocat. Prefectul Capitalei este în concediu, dar biroul de presă al prefecturii susține că ședința nu a avut loc, pentru că nu a primit de la Direcția de Sănătate Publică din București lista cu zonele de risc, nu pentru că prefectul ar fi în vacanță.

Articol recomandat de sport.ro
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
O bătaie de joc românească: tatăl lui David Popovici le-a povestit francezilor cum politicul voia să profite de băiatul lui
Citește și...
Rapperul Post Malone, declarații dure despre obligativitatea purtării măștii de protecție: „Este ciudat. Mă depășește”
Rapperul Post Malone, declarații dure despre obligativitatea purtării măștii de protecție: „Este ciudat. Mă depășește”

Rapperul american Post Malone a declarat că se opune măsurilor stricte impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus și că nu este de acord cu faptul că autoritățile obligă oamenii să poarte măști de protecție.

Ultima postare a gravidei din Arad care a murit de Covid-19.
Ultima postare a gravidei din Arad care a murit de Covid-19. "Nu port mască pentru că.."

Gravida de 38 de ani din Arad care a murit în urma infectării cu Covid-19 a scris pe Facebook un mesaj în care explica, printre altele, de ce nu poartă mască și mănuși.

Încă un județ a impus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise și aglomerate
Încă un județ a impus obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise și aglomerate

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de infectare cu Covid-19 în județul Gorj, autoritățile au impus obligativitatea purtării măștii în zonele aglomerate.

LISTA zonelor turistice de pe litoral unde masca e obligatorie de la 1 august, între orele 18 și 24
LISTA zonelor turistice de pe litoral unde masca e obligatorie de la 1 august, între orele 18 și 24

Masca de protecție va fi obligatorie în județul Constanța, începând cu data de 01.08.2020, ora 00.00.

Recomandări
ÎCCJ a declinat către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Călin Georgescu a reclamat anularea alegerilor
ÎCCJ a declinat către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Călin Georgescu a reclamat anularea alegerilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat, luni, către Curtea de Apel Bucureşti judecarea dosarului în care Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept şi Călin Georgescu reclamă BEC şi mai multe instituţii ale statului pentru anularea alegerilor.

De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie
Un TikTok-er celebru a recunoscut că a primit bani și pentru promovarea lui George Simion, în campanie

Anchetele care au stârnit numeroase controverse în ultima săptămână continuă. Luni, au ajuns rând pe rând la poliție Horațiu Potra, Bogdan Peșchir și TikTok-erul Makaveli.