ÎPS Teodosie anunță că nu se vaccinează: ”Nu mă îmbolnăvesc”. În schimb, ÎPS Andrei se va imuniza: ”Trebuie făcut”

Ultima actualizare: 28-04-2021 14:57
ips teodosie
Agerpres

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat, miercuri, că nu se vaccinează împotriva COVID-19, spunând că are de ce să facă acest lucru deoarece nu se îmbolnăveşte. În aceeași zi, Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei, a anunțat că se va vaccina.

ÎPS Teodosie a mai declarat că preoţii nu sunt medici ca să recomande vaccinul şi că acest lucru ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor acestora, conform News.ro.

În schimb, un alt înalt ierarh a anunțat, tot miercuri, că se va vaccina. ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a fost bolnav de Covid-19 anul trecut și spune că a suferit foarte mult.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19.

”Nu, că am alergii şi nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul preşedinte şi ieri. Nu este obligatoriu şi mai ales este un vaccin care e făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize pentru că trebuie să fie pregătiţi oamenii, sunt oameni cu anumite afecţiuni care datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alţii paralizează şi trebuie să fim atenţi. Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depăşire a cunoştinţelor şi atribuţiilor noastre”, a afirmat ÎPS Teodosie.

 

ÎPS Teodosie: ”Mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca asta nu este altul”

 

El a mai fost întrebat dacă recomandă crendincioşilor care vin la biserică să se vaccineze deoarece sunt mulţi preoţi care îndeamnă la acest lucru.

"Nu e treaba mea. Nu îmi aparţine mie acest mesaj. Sunt preoţi din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand”, a explicat Arhiepiscopul Tomisului.

El a fost întrebat de jurnalişti ce părere are despre vaccinul anti-COVID.

"Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac - n.r.), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, aşa cred. Nu am nevoie, mă împărtăşesc zilnic şi vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului.

Întrebat dacă nu crede că acest vaccin poate salva planeta, ÎPS Teodosie a răspuns: "Dacă specialiştii cred asta, ştiu ei ce spun. Acolo este breasla medicilor, între ei nu este totală punere de acord. Am citit şi voi mai citi, chiar am fost atenţionat, primesc mesaje de la medici de înaltă ţinută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenţia asupra urmărilor negative. Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun nu l-ar face atâţia oameni. E făcut de nişte specialişti. Dar ca la orice vaccin unii au restricţii, adică au urmări negative datorită unor suferinţe personale pe care le au în organismul lor”.

 

ÎPS Andrei: ”Ascult recomandările medicilor”

 

Pe de altă parte, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a anunțat că se va vaccina împotriva Covid-19, potrivit Monitorul de Cluj.

„Da, urmează să mă vaccinez. Nu am făcut acest lucru până acum, deoarece am trecut prin această boală. Am fost internat 10 zile în spital. Ascult recomandările medicilor și cred că vaccinarea trebuie făcută la momentul potrivit, după o vreme de la ieșirea din spital. Eu am suferit de o oboseală cruntă după ce am fost infectat”, a declarat Andrei Andreicuț, cel care a prezentat Pastorala pe care o va citi de Paște.

ÎPS Andrei s-a îmbolnăvit de Covid-19 în octombrie 2020.

”Eu sunt foarte bine şi puternic datorită lui Dumnezeu. Medicii spun că nu am niciun fel de probleme. Transmit pe această cale un mesaj de pace şi de linişte, rugându-i pe toţi să aibă grijă de ei şi de familiile lor”, a declarat ÎPS Andrei la acea vreme.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO