Ionica Sfetcu, eliberata de Grindeanu din functia de vice al ANSVSA la o zi dupa numire. DNA a trimis-o in judecata in 2015

Ultima actualizare: 12-02-2017 07:16
Sorin Grindeanu

 Ionica Sfetcu a fost eliberata din functia de vicepresedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

 "Premierul Sorin Grindeanu a semnat astazi decizia de eliberare din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a doamnei Ionica Sfetcu", se arata intr-un comunicat al Guvernului, remis joi AGERPRES.

Conform sursei citate, decizia va fi publicata in Monitorul Oficial in cursul zilei de joi.

Ionica Sfetcu fusese numita vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANSVSA printr-o decizie a lui Sorin Grindeanu care a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial. Tot miercuri, premierul l-a eliberat pe Mihai Ponea din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANSVSA.

Executivul nu precizeaza care sunt motivele pentru care Ionica Sfetcu a fost eliberata din functia de vicepresedinte al ANSVSA.

Anuntul a fost facut dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora, in anul 2015, Ionica Sfetcu a fost trimisa in judecata de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, pe 20 februarie 2015, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a lui Marian Zlotea, fost sef al ANSVSA, si a 15 inculpati, majoritatea directori si inspectori sanitar-veterinari, in legatura cu fapte de coruptie in exercitarea atributiilor de serviciu.

Marian Zlotea a fost deferit justitiei pentru luare de mita in forma continuata (28 acte materiale), instigare la luare de mita in forma continuata (15 acte materiale) si constituire de grup infractional organizat.

In dosar, pentru fapte similare savarsite in functiile detinute la acel moment, au fost trimisi in judecata: Doina Constanta Lupu, director coordonator la Directia Sanitar - Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a municipiului Bucuresti (DSVSAB), Madalina Ioana Podosu, director coordonator la DSVSA a judetului Ilfov, Marius Hofman, director coordonator adjunct la DSVSAB, Iulian Hofman, Vicentia-Andreea Hofman (fosta Iancu), Robert George Bejan, Bogdan Porumbel, Elena Draghici, Gabriela Macarie, Maria Dulgheriu, Aurica Mitrana, Aida-Gabriela Pauna, Ionica Sfetcu, Ciprian Stanciu, toti inspectori DSVSAB, si Doinisie Caileanu, administrator al unor societati comerciale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO