Ion Ochi, trimis in judecata de DNA. Deputatul PSD e acuzat de luare de mita si abuz in serviciu
Procurorii DNA l-au trimis in judecata, sub control judiciar, pe deputatul Ion Ochi, pentru luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.
La data faptelor, Ion Ochi era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.
Tot sub control judiciar, pentru fapte similare, au fost deferiti justitiei: Viorel Costea - sef al Directiei de Administrare Drumuri, Nicolae Blaga - director al Serviciului de Administrare Drumuri, functii detinute in cadrul CJ Brasov la data faptelor, Todorica Constantin serban - primar al localitatii Prejmer la data faptei, Cristian Dorin Nica - director general SC Conforest SA la data faptei. in dosar, in stare de libertate, a fost trimis in judecata Neculai Tautu, diriginte de santier, relateaza Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Anchetatorii sustin ca, in a doua jumatate a anului 2011, fara respectarea prevederilor OUG 34/ 2006 privind achizitiile publice, Ion Ochi, in intelegere cu Dorin Nica, i-a incredintat acestuia executia unor lucrari de reparatii ale unui drum judetean, respectiv DJ 112D, km 7+218 - 11+300, situat intre localitatile Prejmer si Lunca Calnicului.
Anchetatorii sustin ca astfel s-a urmarit atat obtinerea unor foloase materiale necuvenite, cat si capital electoral pentru alegerile parlamentare care urmau sa se desfasoare in toamna anului 2012, alegeri in urma carora a si devenit deputat.
Procurorii au constatat ca lucrarile au fost efectuate in proportie de aproximativ 60%, in perioada noiembrie - decembrie 2011, fara sa existe vreo cerere din partea CJ Brasov, fara a exista vreun contract, fara specificatii tehnice si fara supraveghere din partea unui diriginte de santier.
Mai mult, Ion Ochi i-a determinat pe ceilalti participanti care au contestat procedura licitatiei sa-si retraga contestatiile formulate, mentioneaza DNA.
Potrivit procurorilor, comisia de evaluare a ofertelor, din care au facut parte si inculpatii Costea si Blaga, a fost constituita la 12 ianuarie 2012, printr-o dispozitie a presedintelui CJ Brasov, iar la 2 aprilie, in baza imputernicirii acestuia, Ion Ochi a semnat un contract pentru executarea unor lucrari deja efectuate.
DNA mai precizeaza ca, in schimbul atribuirii contractului respectiv, Ion Ochi a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) sa fie achizitionate de la firma pe care o administra in fapt, lucru care s-a si intamplat ulterior.
In cauza, a fost dispusa instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile si imobile ce apartin inculpatilor Ochi si Nica. De asemenea, procurorii anticoruptie au dispus instituirea popririi asiguratorii asupra conturilor bancare apartinand acelorasi doi inculpati.
Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunerea de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.
Sursa: Agerpres
Etichete: dna, procurori, mita, acuzatii, Ion Ochi,
Dată publicare:
23-06-2015 13:26