Iohannis a venit însoțit de Prima Doamnă la slujba de Înviere. Ceremonia de la Sibiu, oficiată în română, germană și maghiară
A fost o noapte plină de lumină și speranță pentru romano-catolici și protestanți. Marea sărbătoare a Învierii a adus zeci de mii de credincioși la biserici, în toată țara.
Oamenii au străbătut străzile cu candele aprinse în mâini. Ceremonii impresionante care-i poartă, simbolic, pe același drum: al împăcării și iubirii aproapelui.
Sute de credincioși au fost martorii miracolulului Învierii, la Catedrala Romano-Catolică "Sfântul Mihail" din Alba Iulia. Apoi au ascultat în liniște slujba.
Localnic: „Slujba este foarte impresionantă, ca în fiecare an".
Localnic: „Așa ocazii mai rare când ne adună pe toți la un loc, cu pace, cu liniște și cu gândul la Dumnezeu”.
La Arad, oamenii au pornit prin oraș cu lumânări aprinse, în timp ce intonau cântece religioase, în maghiară și română. Ceremonia a continuat la biserica Sfântul Anton de Padova.
La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, preoții le-au împărțit enoriașilor Lumina sfântă. Oamenii au primit cu bucurie vestea Învierii.
Femeie: „Bucuria și fericirea să umple multe suflete. Să fim pozitivi și să ne gândim că o să fie bine și să fim fericiți”.
Băiat: „Pace în inimă tuturor! Putem să fim fericiți începând cu seara asta până anul viitor”.
La câteva străzi distanță, credincioșii au luat lumină de la Biserica Luterană.
La Sibiu, slujba de la biserica romano-catolică "Sfânta Treime" a fost oficiată în română, germană și maghiară. Președintele Klaus Iohannis a venit alături de soția sa.
Klaus Iohannis, președintele României: „Tuturor creștinilor care sărbătoresc Învierea Domnului acum le doresc sărbători fericite, Hristos a înviat, zile frumoase, iar creștinilor care au sărbătoarea Floriilor le doresc o zi frumoasă și la mulți ani!"
La Timișoara, credincioșii s-au strâns în număr mare la Biserica Millenium și, ca în fiecare an, s-au bucurat de ceremonia „binecuvântării focului". Alături le-au fost și frați ortodocși.
Femeie: „Să ne bucurăm de lumina asta care o primim, să fim mai buni, mai curați”.
Femeie: „Eu am venit din Austria să fiu cu familia mea în această mare sărbătoare și îmi doresc ca toți să vină acasă”.
La Cluj-Napoca, Biserica Piariștilor - cunoscută inițial ca Biserica Iezuiților - a fost plină. Fiecare a avut un gând special.
Bărbat: „Pentru familie, pentru oraș, pentru o viață mai bună”.
Femeie: „Paștele înseamnă zile înconjurate de familie, de cei dragi”.
De la slujbele religioase, oamenii au plecat cu Lumina sfântă spre case. Este simbolul renașterii și trebuie să rămână aprinsă timp de trei zile.
Sursa: Pro TV
Etichete: klaus iohannis, catolici, biserica catolica,
Dată publicare:
09-04-2023 09:34