Investitii de 67 de mil. lei, pentru ca Transfagarasanul sa fie inchis doar trei luni pe an. Cand ar putea fi gata lucrarile

09-05-2014 18:10


Transfagarasan

 Ministrul Transporturilor, Dan Sova, si oficiali ai CNADNR au anuntat, vineri, ca pe Transfagarasan vor incepe in acest an lucrari de amploare, astfel incat acest drum sa fie inchis "maximum trei luni pe an".

 Ministrul Transporturilor, Dan Sova, a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa la Medias, judetul Sibiu, ca in acest an sunt programate reparatii ample pe Transfagarasan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Avem pe DN 7C - Tranafagarasan - o serie de reparatii la partea carosabila, badijonarile pe suprafetele poroase, decolmatari si desfundari de santuri si rigole. Fireste ca Transfagarasanul solicita lucrari mai ample. E vorba despre o serie de lucrari de protectie care ar putea ajuta ca Transfagarasanul sa nu mai stea deschis doar patru luni pe an si sa fie deschis mult mai mult timp", a declarat ministrul Sova.

Directorul regional Brasov al CNADNR, Adriana Nicula, a precizat, in aceeasi conferinta de presa, ca a fost incheiat deja un contract cu o firma din Portugalia care va realiza lucrari ample pe versantul nordic al Muntilor Fagaras, in judetul Sibiu, intre Balea Cascada si Balea Lac.

"Pe DN 7C avem un contract de lucrari incheiat pentru 67 de milioane de lei, cu foarte multe lucrari. Pe Transfagarasan nu se poate lucra decat maxim sase luni pe an, din cauza timpului. Sunt foarte multe lucrari, de la reparatii de poduri, protectie a versantilor impotriva caderilor de pietre, polate pentru avalanse, constructii speciale care fac ca avalansa sa treaca peste drum. Prin aceste lucrari s-ar putea sa se mentina drumul cat mai mult deschis si pe perioada iernii", a declarat Adriana Nicula.

Potrivit acesteia, lucrarile pe Transfagarasan, in judetul Sibiu, vor incepe in luna iunie si vor dura 24 de luni de lucru efectiv.

"Lucrarile se vor face cu restrictii de circulatie, Transfagarasanul nu va fi inchis. Sunt doi ani efectiv de lucru, dar se lucreaza doar sase luni pe an, deci, fizic, vor fi cam patru ani. Cand se termina lucrarile, noi speram ca se va inchide Transfagarasanul maxim trei luni pe an", a precizat Nicula.

Dan Sova si oficiali ai CNADNR au facut, vineri, o vizita pe lotul trei al autostrazii Sibiu-Orastie, dupa care au mers la Medias pentru discutii cu autoritatile locale.

Dan Sova va participa, vineri seara, la manifestari electorale in Medias si Agnita, judetul Sibiu.

Circulatia pe Transfagarasan este inchisa in perioada 1 noiembrie - 1 iulie.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO