Întrecere de gătit gulaș. 8 echipe de bucătari pricepuți și-au dat întâlnire într-un sat din județul Braşov
Colinele Transilvaniei au aromă de gulaș! 8 echipe de bucătari pricepuți și-au dat întâlnire într-un sat din județul Braşov, la întrecerea de gătit gulaș, celebrul preparat de inspirație maghiară.
Din juriul au făcut parte aproape 300 de turiși, adunați în jurul ceaunelor care clocoteau la foc de lemne.
Ingredientul special a fost carnea de sură de stepă, o rasă de vite dispăruta în anii 50 din România, dar reintrodusă recent în câteva ferme din Transilvania.
Cele 8 echipe de bucătari au avut un singur produs în comun: 5 kilograme de carne de vită. În rest, fiecare a pus în ceaun ce a crezut de cuviință, încât să iasă cel mai bun preparat.
Reporter: N-am mai auzit de gulaș cu mazăre!
Dragoș Muntean, concurent: ”Nici eu. Sincer, până nu mi-a venit ideea! Mazărea este unul dintre produsele preferate de-ale mele. Făceam genul ăsta de mâncare şi zic: ce lipseşte? Mazărea!”
Silvian Duică – concurent: „Nu suntem bucătari, noi suntem artiști. Eu sunt actor, avm aici un arhitect, avem artiști plastici.
Reporter: Și cum ați ajuns să gătiți gulaș?
Silvian Duică: „Pentru că pasiunea este comună!”
După 3 ore de fiert la foc domol de lemne, gulașul a fost numai bun de servit.
Victoria Donos, Fundația Conservation Carpathia: „Avem 8 ceaune, cu 8 gusaturi diferite, oamenii pot să meargă pe la fiecare stand și să guste, chiar să mănânce pe săturate pentru că avem pentru toată lumea!”
Întrecerea gulașurilor a fost organizată de Fundația Conservation Carpathia.
După masă copioasă, turiștii au pornit în plimbare pe dealuri, să vadă cireadă. Vitele din această rasă trăiesc în semi-sălbaticie.
Ovidiu Alexandru Pascu, Managerul fermei: „Este o rasă robustă de animale, care o fac foarte ușor de întreținut pe pășuni, fără intervenții speciale din partea omului. Nu au nevoie de adăposturi rezistă la frig și se pretează bune pentru zona transilvaniei”.
Secretul gustului deosebit al cărnii este faptul că animalele pasc pe păşuni pline de plante sălbatice și aromatice.