Interviu cu Heather Papowitz, reprezentanta OMS trimisă în România. Ce spune despre țara noastră
România are spitalele pline de bolnavi de Covid și o rată mică de vaccinare, în principal din cauza dezinformării, spune reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății, trimisă să ajute autoritățile române.
Expertă în managementul situațiilor de urgență, ea sugerează ca medicii de familie să fie implicați mai mult în combaterea pandemiei. Într-un interviu pentru Știrile PROTV, realizat de corespondentul Cosmin Stan, experta OMS a adăugat și că instabilitatea politică a dăunat măsurilor menite să țină în frâu răspândirea virusului.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Heather Papowitz, director în cadrul OMS: ”Cred că una din principalele probleme vine din zona informațiilor. Acestea vin din prea multe locuri, iar oamenii, de la mici comunități până la mediul de afaceri sau școli, au dificultăți să le pună cap la cap și să ia cele mai bune decizii pentru familiile lor, pentru angajați sau pentru studenți. Și ar mai fi problema informațiilor greșite, care îi indepărtează pe oameni de deciziile corecte.
Mai sunt și alte probleme legate de schimbarea constantă a guvernelor. E greu să adopți și să implementezi politici în acest fel. Sunt probleme structurale și în domeniul sănătății. Nu intru în detalii, dar sunt lucruri pe care le putem mișca un pic mai repede.”
Cosmin Stan, corespondent Știrile Pro TV: ”Cum ar fi?”
Heather Papowitz, director în cadrul OMS: ”Este vorba despre prima decizie pe care oamenii trebuie să o facă, și anume să se testeze. Oamenii au îngrijorări justificate, despre siguranța lor, despre cât de bune sunt vaccinurile și trebuie avut acest dialog cu ei. Trebuie vorbit cu cei care sunt apropiați comunităților, cum ar fi doctorii de familie, profesorii, liderii religioși și trebuie să le dăm uneltele și informațiile de care au ei nevoie ca să vorbească mai departe cu oamenii. Cred că oamenii au multe întrebări despre Covid, despre vaccinuri și au nevoie de răspuns de la cei în care au încredere."
Dr. Papowitz a precizat pentru Știrile PRO TV că Organizația Mondială a Sănătății analizează cu atenție medicamentele apărute recent pe piață, care previn dezvoltarea unei forme grave de Covid. A insistat însă că principala măsură de combatere a epidemiei Covid rămâne vaccinarea.
Heather Papowitz, director în cadrul OMS: "Sunt măsuri diferite pe care le putem lua, vaccinarea, medicamentele apoi adoptarea măsurilor de bază de protecție pentru tine și familia ta."
Interviul poate fi urmărit marți integral pe stirileprotv.ro.