Interlopii români care au speriat Irlanda. S-au îmbogățit obligând femei să se prostitueze
Un clan din România este acuzat că a dezvoltat o rețea ilegală de prostituție pe teritoriul Irlandei și ar fi câștigat sume importante de bani. 38 de perchezitii au avut loc în Gorj, Vâlcea și în municipiul București, iar 30 de persoane au fost duse la au
Grupul infracțional, format în 2019, ar fi organizat și dezvoltat rețeaua de prostituție, în Irlanda, iar aproximativ 30 de femei lucrau pentru membrii clanului.
Acestea erau cazate în case sau apartamente pentru care fetele plăteau chirie tot membrilor rețelei.
Alegeri 2024
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
Membrii grupării se ocupau și cu reclama. Postau anunțuri online și intermediau legatura cu clienții. Mai apoi, le duceau pe femei la domiciliul acestora și apoi le așteptau, asigurându-se că sunt nevătămate.
Mai mult, prostituatele s-ar fi ocupat și de distribuirea drogurilor, în România, pentru aceeași grupare interlopă.
Dacă vreuna dintre tinere își dorea să meargă în țară, trebuia să apeleze la aceiași interlopi care se ocupau să le cumpere bilete de avion.
Polițiștii au descoperit că membrii grupului infracțional organizat trimiteau banii obținuți în România, fie prin servicii de transfer monetar rapid, cât și prin intermediul unor conturi bancare deschise pe numele unor interpuși.
Ulterior, cu acești bani și-ar fi cumpărat autoturisme, terenuri, apartamente și și-ar fi construit case, în România. Unele erau trecute pe numele membrilor familiilor celor implicați sau pe cele ale unor terți, dar ar fi fost folosite de membrii clanului.
Alți bani, spun anchetatorii, ar fi fost folosiți pentru înființarea unor firme, cu scopul de a desfășura o activitate aparent legală, pentru a spăla, astfel, banii obținuți din activitatea infracțională.
Din cele 30 de persoane ridicate si audiate, procurorii au decis reținerea a 6 dintre ele pe care le-au acuzat de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri și spălare de bani.