Interlopi români, acuzați de proxenetism, trafic de minore și de droguri în Spania. VIDEO

Dată publicare: 10-03-2021 16:47
Dată actualizare: 10-03-2021 16:50


Autoritățile române și spaniole au efectuat o operațiune comună pentru destructurarea unei grupări specializate în proxenetism, spălare de bani, trafic de minori și deținere și trafic de droguri, care acționa pe teritoriul Spaniei.

Operațiunea a fost efectuată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și Poliția Națională din Regatul Spaniei, cu sprijinul EUROPOL, conform unui comunicat al Poliției Române.

Grupul infracțional, format de 13 români din Giurgiu și București

 

Din datele și probele administrate a rezultat faptul că grupul infracțional organizat, format din 13 membri, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, ar fi fost constituit de persoane ce domiciliază în județul Giurgiu și municipiul București, ulterior, la grup aderând și alți membri din județul Galați.

În principal, activitatea infracțională a grupului ar fi constat în recrutarea, de pe teritoriul României, a unor tinere vulnerabile, pe care le obligau să se prostitueze în Spania, în regiunea Girona.

Au fost identificate 17 românce, cu vârste cuprinse între 21 și 33 de ani, exploatate sexual de membrii grupării, pe teritoriul Spaniei. Tinerele ar fi fost obligate să se prostitueze în condiții de risc, chiar în timp ce erau însărcinate.

În cadrul acțiunii desfășurate în România, au fost puse în executare 14 mandate de percheziție domiciliară, 10 în județul Giurgiu, 2 în municipiul Galați și 2 în municipiul București, la locuințele celor 13 persoane cercetate.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate sisteme informatice, obiecte și metale prețioase, înscrisuri, substanțe susceptibile a fi droguri și bunuri utilizate la cântărirea, dozarea, ambalarea drogurilor sau utilizate la consumul acestora.

Totodată, au fost puse în aplicare 23 de mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, pentru activități procedurale.

Simultan, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară și 8 mandate de aducere, fiind reținute 2 persoane de cetățenie română.

Joi, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus reținerea a 5 persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor, trafic de minori, deținere de droguri de mare risc pentru consum propriu și punerea la dispoziție a unei locuințe pentru consumul ilicit de droguri, urmând ca, în ziua de 10 martie 2021, să fie prezentate Tribunalului Giurgiu, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Centrale de Analiză a Informațiilor și Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Activitățile au avut sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, I.J.J. Giurgiu și Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.


VIDEO PROTVPLUS.RO