Un pacient Covid de la Spitalul Județean Arad a sărit pe geam de la ATI, cu masca de oxigen pe față. Motivul este incredibil

Dată publicare: 10-03-2021 16:43
Dată actualizare: 10-03-2021 17:32


Scene șocante miercuri dimineața la o secție de terapie intensivă din Arad destinată bolnavilor de Covid. Un pacient a sărit pe geam, aproape dezbrăcat, cu masca de oxigen pe față.

 

Din fericire, salonul nu se afla la un parter înalt, așa că bărbatul în vârstă de 60 de ani a scapăt cu viață. A fost văzut de o femeie venită pentru vaccin, care a alertat imediat paza. La scurt timp, s-a aflat și motivul gestului său.

Totul s-a petrecut în jurul orei 9, la Spitalul Județean din Arad. Pacientul a fost văzut la scurt timp de o femeie, întins pe jos, în curtea unității medicale.

Martor: ”M-am dus în jur de ora 9 la spital pentru vaccin și am văzut un om în patru labe în rondou și geamurile deschise de la parter, zicea ceva, dar nu am înțeles, i-am atras atenția portarului că s-a aruncat cineva pe geam și au venit o grămadă de infirmiere și asistente, au închis ușile, au adus un scaun și au sunat la 112, a venit ambulanța, era o stare de agitație universală”.

Bărbatul a căzut de la doi metri înălțime, așa că are răni superficiale la picioare. Când a fost adus înapoi în secție a explicat personalului medical de ce a recurs în acest gest extrem.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Județean Arad: ”Bărbatul este acum la UPU, este conștient, stabil, este cooperant, am discutat cu el și a spus că nu a avut nicio problemă la modul în care a fost tratat sau referitoare la personalul medical, însă el dorește să fie tratat de un anumit medic și dorește să fie internat la medicul respectiv".

 

Martor: ”Pentru din ăștia poate ar fi mai bine să fie legați”

 

Bărbatul a fost internat acum 8 zile la o secție Covid, însă marți noapte a fost transferat la terapie intensiva pentru că starea lui se înrăutățise.

Martor: ”După ce am intrat la vaccin am văzut o doamnă îmbrăcată în halat roșu și vorbea cu altă doamnă și i-a zis ”uite, vezi, pentru din ăștia, când ai unul din ăștia poate ar fi mai bine să fie legați sau ar fi mai bine să fie legați".

Mircea Onel, director medical Spitalul Clinic de Urgență Județean Arad: "Contenționarea este ultima procedură de liniștire a pacientului în secțiile ATI, iar noi ca spital nu încurajăm această procedură, chiar dacă este scrisă în ghidurile medicale, acest pacient nu a necesitat acest lucru, din contră".

Bărbatul a fost transferat acum înapoi la terapie intensivă pentru a putea primi tratamentul de care are nevoie.

 

Tags: pacient, sarit, geam, ati, arad,


VIDEO PROTVPLUS.RO