Temut interlop din "Academia Infractorilor Români", extrădat după 5 ani. Ce riscă dacă trădează


Ultimul update: Sambata 11 Ianuarie 2020 12:22
Data publicarii: Sambata 11 Ianuarie 2020 12:12
Categorie: Stiri actuale

Un român, membru al grupării ”Academia Infractorilor”, a fost extrădat din Spania în Elveţia.

Românul, în vârstă de 30 de ani, a fost extrădat joi din Spania în Elveţia, în baza unui mandar internaţional de arestare. El făcea parte din temuta grupare”Academia Infractorilor”, fiind implicat în jafuri la mai multe magazine de bijuterii din Elveţia de-a lungul anilor. Bărbatul e acuzat de furt şi violare de domiciliu, scrie Ticino Libero. Alţi complici de-ai săi au fugit în Italia sau Marea Britanie după ce în 2015 liderul grupării a fost trimis în judecată în România.

Potrivit rechizitoriului procurorilor români, în 2011, reţeaua criminală “Academia Infractorilor Români” a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat “comandant suprem”, era Adrian Marin Botez, poreclit „Ţâţă”, acesta având subordonate mai multe eşaloane de conducere. Fiecare palier era specializat şi condus de anumite persoane de încredere, ce aveau grad de “ofiţer”, ultimul eşalon fiind cel de execuţie, în cadrul acestuia fiind recrutaţi tineri din judeţul Neamţ, de regulă provenind din familii fără posibilităţi financiare, unii din orfelinate, alţii cu antecedente penale, dispuşi să se alăture grupării şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele de bani câştigate prin comiterea infracţiunilor, au arătat procurorii DIICOT.

15 persoane au fost reţinute în urmă cu 5 ani în dosarul impresionant ce priveşte aşa-numita "Academie a Infractorilor”. Românii au dat peste 26 de lovituri şi au strâns 10 milioane de euro.

Liderul grupării ar fi, spun procurorii, Adrian Botez, zis Țâță. Condamnat pentru că aproape l-a omorât în bătaie pe Puiu Mironescu, un interlop cunoscut, acesta a ieşit anul trecut din arest pentru că poltiistii au crezut că a fost eliberat de instanţă, când de fapt infractorul fusese condamnat. A fost prins după un timp, însă ar fi rămas liderul necontestat al grupării. Țața ar fi înfiinţat “Academia Infractorilor Români”. care avea chiar şi un manual, numit COD.

Cursurile au fost urmate de 100 de indivizi. Procedura era una specială. Infractorii erau aduşi cu capul acoperit într-un apartament din Bucureşti, Cluj sau Constantă, ca să nu ştie unde se afla. Abia după ce intrau în imobil, puteau să vadă ce e în jur. Acolo erau fotografiaţi, amprentaţi, li se luau probe ADN şi toate erau introduse într-un dosar în care erau trecute şi datele personale. Recrutul spunea unde locuiesc părinţii, cine este iubita lui, ce vicii şi preocupări are.

Odată recoltat de la recrut, ADN-ul devenea o armă foarte puternică şi un mijloc de control. Cei din Academie îi spuneau noului venit că dacă vreodată se va gândi să trădeze organizaţia, ADN-ul sau va fi plantat la locul unei infracţiuni.

Urma apoi antrenamentul, care dura 90 de zile şi în care, apreciază procurorii, elevul era practic spălat pe creier şi motivat să fure pentru organizaţie. Una dintre probele pe care recruţii de la Academia Infractorilor erau obligaţi să le treacă era să adune 50 de obiecte de pe podea în mai puţin de 10 secunde. Academia Infractorilor avea o comisie a membrilor cu un comandant suprem, un avocat, un contabil şi ofiţeri de rezervă. La finalul codului cu ajutorul căruia se antrenau infractorii, era o frază cheie: “Dacă te caută şi te ia gardă, te mai întorci acasă. Niciodată nu te întorci dacă te caută sau te ia preotul.” Aşa erau motivaţi recruţii să accepte că dacă ajung la închisoare, mai au o speranţă să trăiască.

Jafurile comise de bandele de romani au speriat Occidentul. Chiar dacă în unele cazuri, poliţiştii reuşeau să prindă unul sau doi membrii ai grupării, investigaţia se blocă. Suspecţii refuzau să spună cine este liderul şi împreună cu cine au dat lovitura. Au reuşit să strângă bijuterii şi ceasuri de 10 milioane de euro, bani şi bunuri pe care fără excepţie le-au adus în România. Aici au fost investiţi în imobile, maşini şi terenuri, iar Botez şi-ar fi cumpărat un Rolls Royce, pe comandă, de culoare mov.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33