Temut interlop din "Academia Infractorilor Români", extrădat după 5 ani. Ce riscă dacă trădează

×
Codul embed a fost copiat

Un român, membru al grupării ”Academia Infractorilor”, a fost extrădat din Spania în Elveţia.

Românul, în vârstă de 30 de ani, a fost extrădat joi din Spania în Elveţia, în baza unui mandar internaţional de arestare. El făcea parte din temuta grupare”Academia Infractorilor”, fiind implicat în jafuri la mai multe magazine de bijuterii din Elveţia de-a lungul anilor. Bărbatul e acuzat de furt şi violare de domiciliu, scrie Ticino Libero. Alţi complici de-ai săi au fugit în Italia sau Marea Britanie după ce în 2015 liderul grupării a fost trimis în judecată în România.

Potrivit rechizitoriului procurorilor români, în 2011, reţeaua criminală “Academia Infractorilor Români” a fost concepută, iniţiată şi organizată pe criterii militare, având o structură piramidală. Liderul reţelei, considerat “comandant suprem”, era Adrian Marin Botez, poreclit „Ţâţă”, acesta având subordonate mai multe eşaloane de conducere. Fiecare palier era specializat şi condus de anumite persoane de încredere, ce aveau grad de “ofiţer”, ultimul eşalon fiind cel de execuţie, în cadrul acestuia fiind recrutaţi tineri din judeţul Neamţ, de regulă provenind din familii fără posibilităţi financiare, unii din orfelinate, alţii cu antecedente penale, dispuşi să se alăture grupării şi să comită jafuri armate la magazine de lux din vestul Europei, primind sume modice în raport de sumele de bani câştigate prin comiterea infracţiunilor, au arătat procurorii DIICOT.

15 persoane au fost reţinute în urmă cu 5 ani în dosarul impresionant ce priveşte aşa-numita "Academie a Infractorilor”. Românii au dat peste 26 de lovituri şi au strâns 10 milioane de euro.

Liderul grupării ar fi, spun procurorii, Adrian Botez, zis Țâță. Condamnat pentru că aproape l-a omorât în bătaie pe Puiu Mironescu, un interlop cunoscut, acesta a ieşit anul trecut din arest pentru că poltiistii au crezut că a fost eliberat de instanţă, când de fapt infractorul fusese condamnat. A fost prins după un timp, însă ar fi rămas liderul necontestat al grupării. Țața ar fi înfiinţat “Academia Infractorilor Români”. care avea chiar şi un manual, numit COD.

Citește și
Adrian Botez
Pedeapsa record pentru seful Academiei Infractorilor. A strans 10 mil. de euro in urma unor atacuri care au terorizat Europa
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Cursurile au fost urmate de 100 de indivizi. Procedura era una specială. Infractorii erau aduşi cu capul acoperit într-un apartament din Bucureşti, Cluj sau Constantă, ca să nu ştie unde se afla. Abia după ce intrau în imobil, puteau să vadă ce e în jur. Acolo erau fotografiaţi, amprentaţi, li se luau probe ADN şi toate erau introduse într-un dosar în care erau trecute şi datele personale. Recrutul spunea unde locuiesc părinţii, cine este iubita lui, ce vicii şi preocupări are.

Odată recoltat de la recrut, ADN-ul devenea o armă foarte puternică şi un mijloc de control. Cei din Academie îi spuneau noului venit că dacă vreodată se va gândi să trădeze organizaţia, ADN-ul sau va fi plantat la locul unei infracţiuni.

Urma apoi antrenamentul, care dura 90 de zile şi în care, apreciază procurorii, elevul era practic spălat pe creier şi motivat să fure pentru organizaţie. Una dintre probele pe care recruţii de la Academia Infractorilor erau obligaţi să le treacă era să adune 50 de obiecte de pe podea în mai puţin de 10 secunde. Academia Infractorilor avea o comisie a membrilor cu un comandant suprem, un avocat, un contabil şi ofiţeri de rezervă. La finalul codului cu ajutorul căruia se antrenau infractorii, era o frază cheie: “Dacă te caută şi te ia gardă, te mai întorci acasă. Niciodată nu te întorci dacă te caută sau te ia preotul.” Aşa erau motivaţi recruţii să accepte că dacă ajung la închisoare, mai au o speranţă să trăiască.

Jafurile comise de bandele de romani au speriat Occidentul. Chiar dacă în unele cazuri, poliţiştii reuşeau să prindă unul sau doi membrii ai grupării, investigaţia se blocă. Suspecţii refuzau să spună cine este liderul şi împreună cu cine au dat lovitura. Au reuşit să strângă bijuterii şi ceasuri de 10 milioane de euro, bani şi bunuri pe care fără excepţie le-au adus în România. Aici au fost investiţi în imobile, maşini şi terenuri, iar Botez şi-ar fi cumpărat un Rolls Royce, pe comandă, de culoare mov.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Viața de lux a
Viața de lux a "Regelui cocainei din Iași", reținut de DIICOT. Cum căra drogurile

Interlopul Florin Vais, supranumit "Regele cocainei din Iași", a fost reținut de procurorii DIICOT la finalul săptămânii trecute, în urma unui flagrant. El a fost surprins în timp ce a primit un colet din Italia, potrivit Ziarul de Iași.

Pedeapsa record pentru seful Academiei Infractorilor. A strans 10 mil. de euro in urma unor atacuri care au terorizat Europa
Pedeapsa record pentru seful Academiei Infractorilor. A strans 10 mil. de euro in urma unor atacuri care au terorizat Europa

Pedeapsa record pentru liderul unei temute grupari de talhari. Adrian Botez, care se considera seful ofiterilor din Academia Infractorilor, a fost gasit vinovat de organizarea si conducerea unui grup care a facut zeci de jafuri in toata Europa.

Amenintari cu Kalasnikov, antrenamente militare si depunerea unui juramant. Cum pregatea interlopul
Amenintari cu Kalasnikov, antrenamente militare si depunerea unui juramant. Cum pregatea interlopul "Țâță" talharii perfecti

15 dintre cei 34 de talhari banuiti ca faceau parte din ''Academia Infractorilor'', grupare care a jefuit Europa de la un capat de celalalt, au ajuns in fata judecatorilor.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.