Inteligența artificială nu va înlocui angajații, ci va crea meserii noi. Ce spun reprezentanții companiilor IT

×
Codul embed a fost copiat

Viitorul IT-ului este strâns legat de dezvoltarea inteligenței artificiale, spun specialiștii. Marile companii au început să investească în această nouă tehnologie care îi ajută și pe angajați să aibă rezultate mai bune.

Aceștia nu vor fi însă înlocuiți de inteligența artificială, dar există posibilitatea ca unele meserii să dispară și să apară altele noi.

Totuși, experții spun că cei care folosesc inteligența artificială trebuie să verifice orice informație, și să fie atenți să nu dezinformeze.

Șerban are 25 de ani, lucrează de 5 ani în domeniul tehnologiei ca inginer software și povestește ca a ajuns să folosească inteligența artificială în fiecare zi.

Șerban Osma, angajatul unei companii de IT: „Pe noi, inteligența asta artificială ne ajută să obținem mai multe informații. De cele mai multe ori ar trebui să verifici această informație.

Citește și
Cât de bogată e Gabriela Firea. Fără a avea pe numele său vreun teren sau casă, ea are această sumă în conturi

Și marile companii au început să investească în inteligența artificială. Locurile de muncă nu vor fi însă înlocuite de această tehnologie a viitorului, spun reprezentanții companiilor de IT. Chiar dacă vor dispărea unele locuri de muncă, se vor creea altele noi.

Lavinia Neagoie, reprezentant al unei companii de IT: „Ce ne va oferi inteligența artificială de fapt, va fi să creștem fiecare dintre noi din ce în ce mai mult din punct de vedere profesional și să ne reorientăm dintr-o zonă poate tactico-operațională către o zonă mult mai strategică care să ne ofere o deschidere mult mai mare și care să ne ofere un impact asupra societății mult mai mare.”

Andrei Doibani, reprezentant al unei companii IT: „Inteligența artificială este o tehnologie pe care noi o folosim ca să creăm produse de nouă generație, interfața cu utilizatorul va fi mult mai inteligentă. în viitor în care această inteligență artificială s-ar putea să creeze codul. IT-ul va exploda pentru că va expune produse mult mai inteligente la un cost mult mai bun și va fi nevoie de un număr mult mai mare de experți în software engineer, doar că acei experți vor face altceva.”

Inteligența artificială a fost subiectul principal de discuție și la un eveniment organizat la București, la care au participat mai multe companii de IT. Experții în domeniu au vorbit în special despre riscurile pe care inteligența artificială le poate avea și ce măsuri trebuie luate înainte de apariția unor incidente majore.

Radu Ștefan, consultant AI: „Riscurile sunt ca sistemele de inteligență artificială să nu trateze oamenii într-un mod corect, într-un mod etic sau riscurile sunt că rezultatele inteligenței artificiale sau ale unui sistem nu au o acuratețe foarte bună. Ele funcționează probabilistic și asta înseamnă că răspunsul este cu un grad de acuratețe plus/minus corect și ăsta trebuie să îl înțelegem să știm să îl interpretăm.Oamenii din zona IT-ului și tot IT-ul trebuie să se educe în privința inteligenței artificiale să fie familiar cu ea”.

Și Uniunea Europeană vrea să limiteze folosirea inteligenței artificiale astfel încât să nu reprezinte un risc pentru umanitate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
FOTO Starul de 17 ani al lui Real Madrid vrea să devină tată. Cum arată partenera de 21 de ani a fotbalistului brazilian
Citește și...
O bătrână de 79 de ani a fost înjunghiată mortal de un vecin, într-o comună din Gorj
O bătrână de 79 de ani a fost înjunghiată mortal de un vecin, într-o comună din Gorj

O femeie de 79 de ani, din comuna Drăgoteşti, Gorj, a fost înjunghiată mortal de un vecin în vârstă de 58 de ani, informează, joi, surse judiciare, potrivit Agerpres.  

Razie de amploare în Portul Constanța. Poliţia caută persoane date în urmărire
Razie de amploare în Portul Constanța. Poliţia caută persoane date în urmărire

O razie de amploare are loc, joi, în Portul Constanţa, unde poliţiştii caută persoane date în urmărire.

 

România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră
România, centru logistic pentru reconstrucția Ucrainei. Ministrul Economiei: „Geografia este de partea noastră"

România poate fi un centru logistic pentru reconstrucţia Ucrainei, spune ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea. Aproape 80% din exportul de grâne din țara vecină se face prin România.

Recomandări
Putin, mesaj războinic pentru Occident de
Putin, mesaj războinic pentru Occident de "Ziua Victoriei": "Forțele strategice sunt mereu gata de luptă" | VIDEO

Rusia sărbătorește, joi, victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, într-un moment în care relațiile cu Occidentul se deteriorează tot mai mult, iar trupele rusești avansează pe frontul din Ucraina.

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Explicațiile judecătorilor internaționali care ne-au dat dreptate
De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Explicațiile judecătorilor internaționali care ne-au dat dreptate

România a câștigat procesul Roșia Montană intentat de canadienii de la Gabriel Resources cu privire la exploatarea de aur din Munții Apuseni, iar instanța comercială supremă de la Washington a explicat detaliat de ce țara noastră nu a greșit cu nimic.

"I-am spus lui Bibi!". Biden anunță o reacție dură a SUA în cazul în care Israelul va lansa o ofensivă majoră în Rafah

Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat miercuri, pentru prima dată, că "nu va livra" anumite arme Israelului, în special "obuze de artilerie", în cazul unei ofensive majore la Rafah, relatează AFP şi Reuters.