Instituțiile își închid porțile, de teama răspândirii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19
Tribunalul București, cea mai mare instanță din țară, și-a închis de astăzi porțile.
Până la sfârșitul lunii, cel puțin, vor fi judecate doar cazurile urgente. Toate celelalte procese sunt amânate.
Măsuri similare vor fi luate în majoritatea instanțelor din țară, unde relațiile cu publicul au fost suspendate sau reduse la minimum. Nu doar în acest domeniu sunt luate astfel de măsuri: mai multe instituții, companii de stat, inclusiv Fiscul, recomandă ca întreaga corespondență să se facă doar prin poșta electronică, iar plățile, online.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Sute de persoane care aveau procese programate la Tribunalul București au fost oprite, dimineață, la intrare.
Până la sfârșitul lunii, la Tribunalul București se vor judeca doar trei tipuri de cauze: măsurile preventive, cauzele cu minorii și ordinele de protecție. Și mai mult, judecătorii vor fi nevoiți să fixeze anumite ore pentru începerea fiecărui proces în parte, tocmai că justițiabilii să nu între în contact și pentru a se diminua astfel riscul de contaminare.
Curtea de Apel București va lua, de mâine, măsuri similare și doar la Înalta Curte procesele se judecă normal.
Dan Olaru, avocat: „Se iau dosarele pe rând și se asigură igienizarea între timp și nu se intră cu un sigur dosar, părțile și avocații desemnați în cauză”.
Nici instituțiile subordonate primăriilor nu mai lucrează cu publicul. Plățile către fisc vor mai putea fi făcute în următoarele două săptămâni exclusiv prin intermediul băncilor, pentru că lumea să nu mai fie nevoită să aștepte la ghișee, așa cum s-a întâmplat, de pildă, la Timișoara.
Acolo, agenții de pază lasă în clădire cel mult cinci persoane. Ceilalți trebuie să aștepte afară. Deși li se recomandă să stea la o distanță de un metru unul de altul, mulți nu o respectă.
Și la sediul ANAF din Bistrița au fost luate măsuri speciale.
La Agenția de Ocupare a Forței de Muncă din Alba Iulia au fost amenajate la intrare două birouri unde angajații preiau actele oamenilor.
La Ploiești este carantină în cimitire. Administrația a luat decizia de a nu mai permite accesul urmașilor la morminte de teamă că angajații s-ar putea îmbolnăvi. Trec de poartă doar cei care merg la înmormântări.
Tot din pricina riscului de contaminare s-au închis muzeele și bibliotecile.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, tribunalul bucuresti, institutii,
Dată publicare:
13-03-2020 10:04