Instituția europeană importantă care s-ar putea muta la București

Ultimul update: Sambata 05 August 2017 22:35
Data publicarii: Miercuri 02 August 2017 19:16
Categorie: Actualitate

România speră să găzduiască o importantă instituţie europeană. Este vorba despre Agenţia Europeană a Medicamentului, care va fi mutată de la Londra, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Guvernul a propus un sediu din nordul Bucureştiului, însă ne fac concurenţă 18 oraşe mari europene. Miza financiară este uriaşă. Dacă vom câştigă competiţia, se vor mută aici aproape o mie de funcţionari europeni, alături de familii şi alte câteva mii de experţi ne vor vizită periodic. În plus, agenţia va avea nevoie şi de angajaţi noi, români.

”Bine ați venit în România, al șaselea cel mai mare stat în Uniunea Europeană. România este prima în Europa în ceea ce privește creșterea economică” - așa este prezentată ţară noastră în faţă Comisiei Europene în competiţia pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului. Instituţia este una dintre cele mai mari de acest tip din Uniune şi va fi mutată din Londra, după Brexit.

Guvernul României a propus că sediu o clădire de birouri din Bucureşti, în Pipera, unde se află alte câteva zeci de multinaţionale.

Dacă România va câştigă această competiţie, cei aproape o mie de angajaţi ai Agenţiei Europene a Medicamentului ar urma să lucreze în nordul Bucureştiului, într-o cladire de birouri. Funcţionarii vor avea la dispoziţie 27.000 mp şi foarte posibil acces la staţia de metrou Pipera chiar în interiorul complexului. 

O britanica s-a imbogatit dupa ce i-a dat in vileag pe partenerii infideli. Dezvaluirea facuta i-a afectat reputatia

Dimitri Raptis, reprezentant dezvoltator imobiliar: ”Va avea toate facilităţile pe care angajaţii din zilele acestea le vor. E adevărat, este o zona aglomerată. Eu vin din Londra, acolo să ai acces la metrou sau o şosea mare poate fi un coşmar. Bucureştiul este un oraş în dezvoltare.”

Totuşi, zona este conectată de centrul oraşului printr-o singură linie de metrou supraaglomerată la orele de vârf, iar accesul la aeroport se poate face cu maşină sau autobuzul. În clipul de prezentare, sună altfel:

”Bucureştiul are o reţea excelenţă de transport în comun. Oferă servicii de medicină de înalta calitate în spitale publice şi private.” 

Siegfried Mureșan, europarlamentar PMP: ”Este un videoclip electoral, frumos, dar se pare că nu prea corespunde realităţii. Mă îngrijorează, de asemenea, că zona pe care Guvernul o propune aparţine unui om de afaceri cunoscut în toată ţara pentru că a construit ilegal un bloc turn în centrul Bucureştiului, punând în pericol o catedrala monument istoric.”

Dacă totuşi ieşim învingători, avantajele sunt mari: angajaţii se vor mută aici cu tot cu familii. Vor fi plătiţi din bani europeni, pe care îi vor cheltui aici. În plus, vor avea nevoie de locuinţe, şcoli şi grădiniţe. Iar alte câteva mii de experţi ne vor vizită periodic.

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: 
România este printre puţinele state membre ale UE care nu este gazda unei agenţii europene şi aşa cum s-a şi stabilit printr-o hotărâre a Comisiei Europene, se încearcă prioritizarea acestor state.”

Comisia Europeană va anunţa oraşul câştigător în luna noiembrie. Bucureştiul concurează cu alte 18 orașe europene, printre care Varşovia, Viena şi Bruxelles.

Experiment. Cum au reactionat soferii romani cand au vazut zeci de radare false pe o aplicatie de trafic

Experiment. Cum au reactionat soferii romani cand au vazut zeci de radare false pe o aplicatie de trafic

VIDEO PROTVPLUS.RO

Marcu Maria Cristina

Sunați la 112 dacă o vedeți pe această adolescentă. Mesajul Poliției Române

CTP: ”Președintele ne comunică faptul că muncește. Acum a profitat tactic”

Sentinţa definitivă în cazul dublei explozii din Sighetul Marmaţiei. Vinovaţii au scăpat de închisoare

A șasea zi fără apă potabilă în Bacău. Situația delicată în care se află Spitalul Județean

Poveste înfiorătoare în Vaslui. O bunică şi-a salvat nepoata de 6 ani din mâinile unui vecin

Loto 19 iulie 2018. Numerele extrase joi

Vladimir Putin

Putin redeschide "oraşul secret" în care a fost creată neurotoxina Noviciok

Un bărbat s-a legat cu cătușe de Guvern, afirmând că are benzină: ”Dăncilă să nu dea ordonanță”

Grevă japoneză la Ministerul Tineretului şi Sportului. Salarii de 1.300 de lei

Radio Europa Liberă va avea din nou emisiuni pentru România, ca în perioada comunistă

O femeie a sunat la 112 şi a anunţat că fiica sa are droguri. Ce au găsit poliţiştii

Ziua Aviației 2018. Festivitățile stau în umbra accidentelor din ultimele două săptămâni