INFOTRAFIC. Starea drumurilor în județele lovite de codul galben de ninsori. 11 accidente în Capitală

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 13:41
Data publicarii: Miercuri 28 Noiembrie 2018 07:05
Categorie: Actualitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora 07:00 nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

UPDATE 11:15 Traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Turnu Măgurele a fost închis, miercuri, din cauza vremii nefavorabile. Restricţia s-a impus începând cu ora 10.00.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, în PTF Turnu Măgurele s-a întrerupt traficul, începând cu ora 10.00”, a anunţat, miercuri, ISU Teleorman, potrivit news.ro

Mai devreme, pompierii din Teleorman au anunţat că au intervenit între localităţile Merişani şi Guruieni, unde un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum.

Judeţul Teleorman este, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

UPDATE 09:45 Unsprezece accidente s-au produs în Capitală, în ultimele 24 de ore, unspeceze persoane fiind rănite uşor. În condiţiile avettizărilor meteorologice, prezenta utilajelor care acţionează cu material antiderapant s-a intensificat, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 11 persoane rănite uşor”, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere, potrivit news.ro

În condiţiile avertizărilor meteorologice, care anunţă intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă, poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Poliţiştii rutieri prezenţi în trafic pentru fluenţă au transmis faptul că traficul se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, iar prezenţa utilajelor care acţionează cu material antiderapant s-a intensificat”, au mai transmis poliţiştii rutieri din Bucureşti.

Aceştia reamintesc faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone sau cele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, valoarea unui punct amendă fiind de 145 lei. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie”, a transmis Brigada Rutieră.

UPDATE 09:30 Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineață s-au produs trei situații care au presupus intervenția autorităților. Astfel, în municipiul București, pompierii au acționat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism și pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă Uzun, circulația rutieră s-a desfășurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părții carosabile.

De asemenea, între localitățile Merișani și Guruieni din județul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă și a blocat parțial tronsonul de drum. La acest moment, în zona intervin un echipaj al ISU Teleorman împreună cu reprezentanți ai primăriei Merișani, pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

În scopul prevenirii unor situații de urgență, din cauza vântului puternic au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanța, Agigea și bara Sulina.

În continuare, aproximativ 4.900 de pompieri cu șenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte mașini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiți să acționeze în sprijinul populației din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă.

UPDATE 09:00 Drumarii de la CNAIR acționează permanent pentru a menține drumurile deschise circulației în condiții de siguranță

În intervalul 27.11.2018, ora 17:00 - 28.11.2018, ora 05:30, drumarii de la CNAIR au acționat pentru a menține rețeaua rutieră din țara noastră practicabilă, în condiții de siguranță, cu 616 utilaje și au răspandit 3008,375 tone material antiderapant.


Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat în perioada mai sus menționată, astfel:


DRDP București - 144 autoutilaje si s-au raspandit 784 tone material antiderapant


DRDP Craiova – 61 autoutilaje si s-au raspandit 83 tone material antiderapant


DRDP Timișoara - 26 autoutilaje si s-au raspindit 29 tone material antiderapant


DRDP Cluj – 47 autoutilaje si s-au raspandit 214 tone material antiderapant


DRDP Brașov – 96 autoutilaje si s-au raspandit 278 tone material antiderapant


DRDP Iași - 150 autoutilaje si s-au raspandit 1392,375 tone material antiderapant


DRDP Constanța - 92 autoutilaje și s-au raspandit 228 tone material antiderapant

Toate porturile de la Marea Neagră sunt însă închise în prezent, din cauza vântului puternic.

Se circulă în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsori, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, dar fără ca vreun drum să fie blocat din cauza zăpezii. Pe Autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti ninge uşor, fără ca zăpada să se depună, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună. Pe Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea ninge viscolit, vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 - 200 de metri, este depus un strat subţire de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, nu sunt probleme majore.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto:

- să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; înainte de a pleca la drum, să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire şi să le folosească adecvat în trafic, pentru a vedea şi a putea fi observaţi de ceilalţi şoferi;

- să aibă autovehiculul echipat cu pneuri corespunzătoare;

- să circule cu viteză redusă;

- să păstreze în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;

- să nu efectueze depăşiri riscante;

- să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor;

- să adopte permanent o conduită preventivă la volan, acordând o atenţie mult mai mare faţă de restul perioadei anului, când carosabilul este uscat.

Se menţin şase drumuri naţionale închise, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN 2 şi DN 17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare a terasamentului de drum, ce a dus la surparea acestuia pe o lungime de 3 metri. Traficul rutier se desfăşoară pe urmatoarea rută ocolitoare: DN 12B km 16+450 - str. Vasile Alecsandri - DN 12B km 17+500 şi retur, cu o restricţie de tonaj de 7,5 tone. Şi tot pe acest drum, dar pe tronsonul 0+452 - 0+487, din cauza unei alunecări de teren ce a dus la tasarea platformei carosabilului, circulaţia se desfăşoară pe ruta ocolitoare: DN 12A km 103+000 - str. 1 Mai - str. Răducanu - str. Podu de Fier - str. Tiseşti - str. Semicercului - str. Bradului - intersecţie cu DN 12B km 2+000 şi retur;

5. DN 21A, între Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa), pe tronsonul kilometric 0 - 21, pentru execuţia lucrărilor la sistemul rutier. Traficul este deviat pe ruta ocolitoare: intersecţia DN 21A km 0 cu DN 21 km 57+780 (Bărăganul) - intersecţia DN 21 km 89+680 cu DN 2A km 66+050 (Slobozia) - intersecţia DN 2A km 90+250 cu DN 21A km 23+366 (Ţăndărei);

6. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri.

DACĂ AVEȚI IMAGINI CU DRUMURI BLOCATE DIN CAUZA VREMII NEFAVORABILE LE AȘTEPTĂM PE ADRESA NOASTRĂ DE E-MAIL SAU PE NUMĂRUL DE WHATS APP - 0744878878!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Un bărbat din Giurgiu a murit într-un accident de mașină, din cauza vitezei prea mari
Un bărbat din Giurgiu a murit într-un accident de mașină, din cauza vitezei prea mari
VIDEO PROTVPLUS.RO
Miere
Miere de mentă sau de coriandru, specialitățile unui târg din Blaj. Cât costă un borcan
Plângere împotriva lui Firea și a lui Negoiță. Unde ar putea apărea blocuri de 14 etaje
LOTO, numerele extrase duminică, 24 martie, la LOTO 6/49
Seceta transformă ogoarele în deșert. Produsele care se vor scumpi din această cauză
Planta minune care se vinde cu 10 lei kilogramul. ”E bună la o sută de boli”
Matiz, mutat de un bărbat cu motostivuitorul. Vecinul îl parcase în fața curții sale
Criminal din Marea Britanie
Momentul în care polițiștii din Cluj l-au prins pe criminalul britanic. Era căutat de 4 ani
Aglomerație pe DN1, pe sensul de mers către Ploiești. Localitățile cu probleme
Polițist filmat dansând pe motocicletă, în trafic. Reacția MAI. VIDEO
Premierul Dăncilă s-a întâlnit cu oameni de afaceri din SUA. VIDEO oficial fără sunet
Bătaie cu pumnii și picioarele în timpul mitingului PSD, la Brașov. VIDEO
Wolff răspunde la acuzaţiile lui Cuc privind TAROM. "Nu eu am mâncat banii, ci reparaţiile"