INFOTRAFIC 31 octombrie. Starea drumurilor

×
Codul embed a fost copiat

INFOTRAFIC. Ce drumuri sunt închise joi în România, după prima ninsoare semnificativă din această iarnă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că joi, la ora 7:30, nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună oprirea circulaţiei pe drumurile naţionale sau pe autostrăzi.

Ca urmare a prognozei meteorologice pentru perioada următoare, tronsonul Rânca (kilometrul 34+800, județul Gorj) – Obârșia Lotrului (kilometrul 59+800, județul Vâlcea) al DN67C (Transalpina) a fost închis începând de ieri, 29 octombrie 2019, de la ora 17.00.

Începând de luni, 04.11.2019, circulația rutieră va fi închisă pe DN 7C (Transfăgărăşan) de la km. 104+000 (Piscu Negru) până la km. 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare a drumului naţional DN 7C (Transfăgărăşan) numărul AND 524/2015, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment.

Citește și
Mai multe lanturi antiderapante sunt montate pe cateva anvelope
Sezonul cauciucurilor de iarnă a început OFICIAL. Ce amenzi riscă șoferii
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Precizăm că sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Cu această ocazie rugăm participanţii la trafic să respecte semnalizarea rutieră existentă pe drumul national DN 7C – Transfagarasan, pe urmatoarele sectoare:
km 0 + 000, localitatea Bascov, județul Argeș și km 104 + 000, Piscu Negru;
km 130 + 800, Cabana Bâlea Cascadă şi intersecţia cu DN 1 km 151 + 955, judeţul Sibiu.

Din cauza lucrărilor efectuate la partea carosabilă, sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie, astfel:

Pe sensul către Capitală al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsonul kilometric 120 – 111, în zona localităţii Perişoru, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de mentenanţă a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Bucureşti pe celălalt sens, iar traficul se desfăşoară pe o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă până la data de 15.11.2019.

Pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti – Constanţa, pe tronsoanele kilometrice 20+500 de metri – 27+200 de metri, în zona localităţii Brăneşti, judeţul Ilfov, şi 64 - 70, între localităţile Lehliu Gară şi Dor Mărunt, judeţul Călăraşi, se efectuează lucrări de întreţinere a părţii carosabile. Din acest motiv, circulaţia este deviată de pe sensul către Constanţa pe celălalt sens, unde traficul se va desfăşura pe câte o bandă pentru fiecare direcţie. Măsura este impusă până în cursul lunii noiembrie. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

 

Şosele deszăpezite în judeţul Braşov

 

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a intervenit, în cursul nopţii de miercuri spre joi, cu utilajele proprii, pentru deszăpezirea mai multor tronsoane de drumuri naţionale din judeţele Sibiu, Braşov şi Harghita, pe Transfăgărăşan acţiunea de curăţare a zăpezii continuând şi în cursul dimineţii de joi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, în urma ninsorilor care au început să cadă, de miercuri, la ora 17,00 şi până joi dimineaţa, la ora 6,00, s-a intervenit cu nouă utilaje şi s-au răspândit 106 tone de sare pe DN 11B, DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B, DN 13C, DN 15 în judeţul Harghita.

De asemenea, s-a intervenit la Predeal, în judeţul Braşov.

Pe DN 7 C Transfăgărăşan, la Bâlea Lac operaţiunea de deszăpezire continuă joi dimineaţa, a precizat sursa citată.

Totodată, în urma lapoviţei şi ninsorii căzute în noaptea de miercuri spre joi, un utilaj deszăpezire a intervenit în staţiunea Poiana Braşov, care a împrăştiat circa 5 metri cubi de material antiderapant. Conform reprezentanţilor Primăriei Braşov, în oraş nu a fost nevoie de intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Şosele acoperite cu zăpadă, în ultima zi din octombrie.
Şosele acoperite cu zăpadă, în ultima zi din octombrie. "Au încurcat-o şoferii"

Dacă în mare parte din România e toamnă în toată regulă și plouă necontenit, la munte, și-au făcut deja apariția primii fulgi de nea.

Sezonul cauciucurilor de iarnă a început OFICIAL. Ce amenzi riscă șoferii
Sezonul cauciucurilor de iarnă a început OFICIAL. Ce amenzi riscă șoferii

Iarna și-a făcut deja simțită prezența în mai multe zone ale țării, iar Poliția Română îi avertizează încă de duminică pe șoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei fără anvelope de iarnă că riscă amenzi de până la 2.900 de lei.

Zăpadă pe şosele şi temperaturi de -20 de grade. Regiunea unde iarna a venit în forţă
Zăpadă pe şosele şi temperaturi de -20 de grade. Regiunea unde iarna a venit în forţă

A venit iarna vineri în statul american Colorado.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.