Avion Ryanair aterizat de urgență pe Otopeni. Pasager: „A fost o experienţă traumatizantă”

Dată publicare: 21-01-2020 12:42
Dată actualizare: 21-01-2020 19:34


Zi de coşmar pentru pasagerii unei curse ''Ryanair''. Avionul care oricum îi transporta cu întârziere de la Bucureşti la Londra s-a umplut de fum.

În secundele imediat următoare, cei 169 de călători s-au speriat îngrozitor, iar comandantul a decis să se întoarcă pe Otopeni.

La 10 şi 56 de minute aeronava Boeing 737 a decolat cu destinaţia Londra. La bord erau 169 de pasageri şi 4 membri ai echipajului. În scurt timp însă cabina avionului a fost invadată de un fum gros. Oamenii au început să ţipe şi să plângă, iar panica s-a instalat.

Cosmin Mălureanu, pasager: „A fost o experienţă traumatizantă, imediat după ce am decolat totul a fost plin cu un fum de nu vedeai nici la două scaune.”

În urma incidentului, pasagerii reclamă faptul că personalul de la bord ar fi controlat prost momentele tensionate.

Cosmin Mălureanu, pasager: „Foarte prost, nu au comunicat nimic. Erau femei erau copii, nu se vedea nimic era un vacarm, panică totală, nu au văzut măştile alea care ar fi trebuit să cadă în caz de aşa ceva, nimic, nimic, eram panicat şi eu vă daţi seama.”

În aceste condiţii pasagerii au încercat să se protejeze cu fularele. Oamenii povestesc că abia în momentul în care fumul a fost evacuat prin gurile de aerisire lururile s-au mai liniştit, iar comandantul a făcut un apel la calm.

După ce au anunţat că se vor întoarce pe Otopeni piloţii au stat la altitudine joasă în jur de o oră. Au consumat astfel din combustibil ca să poată ateriza în condiţii de siguranţă.

Aventura a început încă de la 6 şi 40 de minute când era programat iniţial zborul, dar pasagerii au fost informaţi că trebuie să schimbe avionul După 4 ore de aşteptare au nimerit în cel care s-a umplut de fum.

Cosmin Mălureanu, pasager: „Fumul a fost eliberat până la aterizare. Pilotul a venit şi ne-a spus că s-a întâmplat totul pentru că la degivrare la sol, când au dat cu soluţie au dat şi pe un sistem secundar, unde nu ar fi trebuit şi acela a luat foc.”


În cele din urmă pasagerii au avut un nou zbor către Londra în jurul orei 15:00. 29 dintre ei au renunţat însă la această călătorie.

Reacția Ryanair: „Membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare)”

 

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra. La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare).

Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere.”

 


VIDEO PROTVPLUS.RO