Începe „săptămâna verde” în școlile din toată țara. Lecțiile vor fi despre protejarea mediului și a resurselor naturale
Școlile au la dispoziție o săptămână în care să organizeze altfel de cursuri pentru copii. Numită „săptămâna verde” ea poate fi decisă de fiecare școală, iar lecțiile vor fi despre protejarea mediului și a resurselor naturale.
În sistemul privat, elevii învață deja ce înseamnă sustenabilitatea și cât de important este procesul de reciclare.
În această școală privat din Capitală copiii învață cum să aibă grijă de mediu și de resursele naturale.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Carmina Ciuche, fondatoare: „Începem în februarie martie aflând despre ce înseamnă să faci răsad, cum cresc plantele. Fiecare clasă şi fiecare grupă are o grădiniţă afară de care are grijă. Facem hârtie manuală din hârtie reciclabilă. Facem lumânări iarna”.
În altă școală din Ilfov, voluntarii unui ONG îi învață pe copii cum să lupte împotriva schimbărilor climatice. Timp de o săptămână sunt încurajați să aducă la școală ambalaje din plastic, doze de aluminiu și alte materiale reciclabile din care fac jucării, iar cele pe care nu le folosesc, le reciclează.
Fetiţa: „Am făcut din sticle nişte jucării de exemplu un porc, un avion.”
Alina Ionescu, preşedinta unui ONG: „Vor învăța foarte multe aspecte legate de cum ar putea să recicleze. Cum ar putea să-şi aducă aportul la diminuarea impactului asupra mediului”.
În săptămâna verde școlile și grădinițele vor avea un program special. Fiecare unitate de învățământ este liberă să decidă când intră în săptămâna verde. Profesorii pot organiza pentru copii lecţii în natură, experimente și excursii în parcuri.
Bogdan Cristescu, Secretar de Stat în Ministerul Educației: „Noi venim în ajutorul şcolilor. Este o platformă care se dezvoltă şi care va fi accesibilă online înainte de începerea acestui program în care se vor regăsi materiale, activităţi şi ghiduri de comportament. Ministerul mediului pune la dispoziţie cazări gratuite în ariile naţionale protejate”.
De anul acesta nici perioada vacanței intersemestriale nu va fi aceeași pentru toți elevii. Fiecare inspectorat școlar județean stabilește când vor sta copiii acasă. Școlarii din județele Ilfov și Suceava au intrat deja în vacanță până pe 12 februarie.