Incendiu masiv de vegetație în apropiere de București. Circulația rutieră a fost reluată| FOTO
Pompierii au intervinit, marți, pentru stingerea unui incendiu de vegetație produs între localitățile Bragadiru și Măgurele din județul Ilfov.
Desfășurarea evenimentelor:
UPDATE. Incendiul de vegetație este lichidat. Două persoane au fost asistate medical de către echipajele de la fața locului, ca urmare a atacurilor de panică. Nu au fost transportate la spital.
UPDATE. Circulaţia rutieră a fost reluată pe ambele sensuri de mers pe Centura Bucureşti, între kilometri 47 şi 48.
UPDATE. Traficul auto este oprit pe ambele sensuri are Centurii Bucureşti, din cauza vizibilităţii reduse determinate de incendiul de vegetaţie produs între localităţile ilfovene Bragadiru şi Măgurele.
"Circulaţia rutieră este oprită pe ambele sensuri de mers, valorile de trafic fiind ridicate", potrivit unui comunicat al Centrului Infotrafic.
Circulaţia este deviată prin localitatea Măgurele.
UPDATE. Ministerul Mediului informează că, potrivit modelării rulate de specialiștii Administrației de Meteorologie, se apreciază că, în următoarele ore, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla cu viteze de15...20 km/h și rafale de 30...40 km/h, direcția acestuia fiind din sector predominant nordic, astfel că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare către sud, îndepărtându-se de zona administrativă a Municipiului București.
Agenția Națională pentru Protecția Mediului operează, în proximitatea incendiului, 6 stații de monitorizare a calității aerului (B7 - Magurele, B11 - Bragadiru, B5 - Drumul taberei, B10 - Chiajna, B4 și B21 - Berceni). Încă de la apariția norului de fum, specialiștii analizează în timp real informațiile furnizate de aceste stații, concluzia fiind că, până în prezent, nu se înregistrează depășiri ale valorilor limită sau creșteri semnificative ale concentrațiilor de dioxid de azot (NO2) și PM10. Monitorizarea permanentă va continua până la lichidarea definitivă a incendiului.
Autoritățile recomandă populației din zonă să urmeze întocmai instrucțiunile autorităților și să nu se expună pericolelor. Reamintim că orice persoană interesată poate afla informațiile privind calitatea aerului în timp real, pe www.calitateaer.ro sau descarcând aplicația CalitateAer pe telefonul mobil.
După stingerea incendiului, comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor demara un control privind cauzele producerii acestuia și sancționarea eventualilor vinovați.
UPDATE. Pompierii susțin că arde vegetație uscată.
UPDATE. Pentru informarea populației din zona afectată a fost emis și un mesaj RO-ALERT.
UPDATE. La ora transmiterii acestei știri nu există pericolul de extindere a incendiului către zona de case.
Incendiul se manifestă pe un câmp, fiind degajări mari de fum pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.
La fața locului au fost alertate nouă autospeciale de stingere cu apă și spumă.