Incendiul major de lângă București, de la un centru de colectare deșeuri, a fost stins după o zi
Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, în Chitila, lângă București. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert de alertă extremă.
UPDATE. 5 noiembrie (10:27). Incendiul produs la centrul de reciclare deșeuri a fost stins, sâmbătă dimineață, în jurul orei 7.00. Resursele au fost retrase în mod progresiv, iar pe timpul nopții au mai acționat două autospeciale de stingere.
Incendiul a izbucnit la un centru de colectare si reciclare deșeuri din Chitila.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La fața locului sunt degajari mari de fum. Inițial, au fost alertate opt autospeciale de stingere, echipaje SMURD, descarcerare și autoscara. Apoi, dispozitivul a fost suplimentat, fiind alertate nouă autospeciale de stingere și șase cisterne de mare capacitate.
Suprafața afectată este de 1.000 mp.
Potrivit ministerului Mediului, nu sunt modificări semnificative ale cocnentrațiilor poluanților monitorizați (PM10, PM 2.5 si NO2) în urma incendiului.
Intervenția este destul de dificilă având în vedere că stivele cu deșeuri au 10 m înălțime, conform IGSU.
A fost emis mesaj RO-Alert de „alertă extremă”: „Incendiu major cu dagajări mari de fum produs la REMAT Holding - zona Chitila. Ocoliți/evitați zona. Lăsați libere căile de acces pentru forțele de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități”.
Deşeurile colectate în vederea reciclării sunt din cauciuc, mase plastice și fier. Pentru realizarea accesului la focar este utilizat şi un utilaj al operatorului economic, care îndepărtează materialele afectate de flacără.
Comisarii de la Garda Naţională de Mediu se află deja la fața locului, pentru a evalua situația din punct de vedere al protecției mediului. Din primele informații, în momentul de față ard 35-40 tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (în special aparate frigorifice) decontaminate, care urmau să intre în procesul de reciclare. Situația este monitorizata în continuare, iar după stingerea incendiului comisarii GNM vor evalua pagubele de mediu produse, potrivit Ministerului Mediului.