Incendiu puternic la un bloc din Centrul Vechi al Capitalei. "Au strigat vecinii "foc, foc". Flacarile depaseau cladirea"

Dată publicare: 20-07-2014 09:11
Dată actualizare: 23-07-2014 07:19


A fost panica sambata noapte in Centrul Vechi din Capitala. Un incendiu puternic a izbucnit pe casa scarii unui bloc de pe Splaiul Independentei, iar focul s-a extins si la acoperis.

Alertati de vecini, oamenii care locuiesc in imobilul cuprins de flacari au iesit imediat din case si, din fericire, nu au existat victime.

Alarma s-a dat dupa miezul noptii, cand oamenii care stau in casele din Centrul Vechi au vazut un imobil cuprins de flacari mari.

"Au strigat vecinii in curte - foc, foc, foc...si am iesit afara. Luase foc la o dependinta prin spate si ieseau flacarile, depaseau blocul", a spus un locatar.

Speriati, locatarii au iesit imediat din apartamente si au luat cu ei ce au apucat. "Am vazut flacari mari, m-am intors in casa, nu stiam de capul meu...pana am ajuns la telefon, am dat telefon la pompieri, mi-am luat poseta si am plecat", a spus o femeie.

Politstii au blocat circulatia pe Splaiul Independentei pentru a le usura munca pompierilor. Interventia a fost destul de dificila pentru ca incendiul a izbucnit in partea din spate a imobilului, unde militarii nu aveau cum sa ajunga. Ei au actionat cu sase autospeciale cu apa si spuma, doua autoscari, doua ambulante si o masina de descarcerare.

"Am intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la casa scarii unui imobil pe o supafata de aproximativ 25 de metri patrati si o inaltime de aproximativ 15 metri, care s-a extins la acoperisul imobilului pe o suprafata de 10-15 metri patrati", a spus reprezentantul ISU Bucuresti.

Locatarii spun ca acesta este al treilea incendiu care le-a cuprins blocul in ultimii ani.

"Oamenii strazii...de la ei pleaca toate. Ca altcineva, un om pasnic de la noi, cum sa dai foc la asa ceva?", a spus o persoana. "In cazul asta o sa ardem ca sobolanii in blocul asta. E singurul bloc in Centrul Vechi care ia foc?", a spus o alta.

Duminica, pe lumina, urmeaza sa se stabileasca de la ce a pornit focul.


VIDEO PROTVPLUS.RO