Nou episod de poluare în București. Au ars gunoaie depozitate ilegal

Ultima actualizare: 06-03-2020 19:55

Un nou episod de poluare a avut loc vineri după-amiază în Capitală, după ce mai multe gunoaie și anvelope depozitate ilegal într-o clădire părăsită din Sectorul 1 au ars cel puțin o oră.

Potrivit datelor înregistrate de aparatele independente de monitorizare a calității aerului, și de această dată, au existat depășiri și de 10 ori a limitei admise de poluare.

La ora 12, mai multe apeluri la 112 semnalau un incendiu puternic pe un teren părăsit din zona Giulești-Sârbi. Fumul negru și dens era vizibil de la cinci kilometri depărtare.

Potrivit pompierilor, la parterul clădirii au ars gunoaie menajere, dar și anvelope, pe o suprafață totală de 300 de metri pătrați. Au sosit acolo în primă fază trei autospeciale de stingere, iar la aproximativ 20 de minute de la izbucnirea incendiului a venit la fața locului și o echipă de la Garda de Mediu.

Bogdan Toma, ISU București-Ilfov: „Tragem un semnal de alarmă că aceste activități sunt interzise și se execută doar cu aprobări speciale din partea autorităților competente. Nu pot controla niciodată direcția de propagare a incendiului și există posibilitatea ca acestea să se propage și la imobilele învecinate."

Potrivit celor care dețin aparate independente de monitorizare a aerului, în timpul incendiului, în zona respectivă limita admisă de poluare a fost depășită chiar de 10 ori.

Andrei Corlan, purtător de cuvânt Garda de Mediu București: „Se verifică eventualele efecte poluante asupra atmosferei. Garda de Mediu București nu este străină de subiect, anul trecut fiind sancționat în cuantum de 50.000 de lei deținătorul actual al terenului."

Octavian Berceanu, consilier general PMB: „Veți vedea multe deșeuri care provin probabil din zona spitalelor, de la bucăți textile, seringi, perfuzii, transporturi ilegale. Sunt și alt tip de transportatori care au lucrări în zonă. Preiau deșeurile din demolări și din construcții și le aduc aici.”

Societatea respectivă a fost amendată și anul trecut de Poliția Locală cu 25.000 de lei pentru că depozita deșeuri. Terenul aparține Societății de Construcții Căi Ferate București, care se află în insolvență.

Astfel de incendii au loc destul de des în această perioadă, potrivit pompierilor. Chiar vineri, la doar câteva zeci de minute distanță, un incendiu de vegetație a cuprins o suprafață de 5.000 de metri pătrați din localitatea Glina, în județul Ilfov.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO