Ce spune MAI despre usturoi și coronavirus. Clarificări despre „rețetele miraculoase” care circulă pe internet

Ultima actualizare: 06-03-2020 18:56
MAI informează că usturoiul nu vindecă noul coronavirus

Usturoiul nu vindecă noul coronavirus, anunță MAI într-o postare oficială pe Facebook, prin care aduce clarificări cu privire la anumite rețete miraculoase care circulă pe internet. 

 

”Usturoiul este un aliment sănătos care poate avea unele proprietăți antimicrobiene. Cu toate acestea, nu există dovezi potrivit cărora consumul de usturoi vă poate proteja de noul coronavirus”, este răspunsul dat de MAI la întrebarea ”Mâncând usturoi se poate preveni infecția cu noul coronavirus?”.

Informația face parte dintr-o serie de clarificări ”cu privire la anumite aspecte de interes” postate de MAI pe pagina proprie de Facebook, însoțită de mesajul ”rugăm să distribuiți!”.

Mesajul MAI a fost însoțit la scurt timp de răspunsul amuzant al unui român, care a demonstrat, fără echivoc, rolul preventiv pe care îl joacă usturoiul în prevenirea infectării cu Covid-19: ”Dacă mănânci usturoi, oamenii nu se mai apropie de tine din cauza mirosului. Deci, protejează”.

În aceeași postare, MAI aduce mai multe lămuriri pe spețe similare: nu există medicamente pentru prevenirea și tratarea coronavirusului; antibioticele nu funcționează împotriva virusului; Covid-19 afectează persoane de toate vârstele; pulverizarea de alcool sau clor pe corp nu ucide virusul care a intrat deja în corp; nu există dovezi că animalele de companie ar putea fi infectate cu noul virus; nu există niciun risc de infectare de la coletele primite din China etc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO