A fost mobilizare generală de urgență, vineri dimineață, în Oradea. Aproape 100 de pompieri cu peste 15 autospeciale au intervenit la un incendiu izbucnit la un depozit de mărfuri de la marginea orașului.

Hala de peste 4000 de metri pătrați a ars în întregime iar un muncitor, care a încercat să oprească vâlvătaia, a fost rănit ușor.

Alarma a fost dată la câteva minute după ora 10. Doi angajați ai depozitului, care erau înăuntrul halei, au încercat să stingă vâlvătaia.

Angajat: „Am încercat să-l stingem, până m-o picurat cu smoală și era prea cald să stăm înăuntru și am ieșit afară. N-am, n-am putut să-l stingem, am consumat vreo două-trei stingătoare și era prea puternic, că s-o aprins cartoanele.”

Peste 15 echipaje de pompieri, de la mai mule subunități, s-au luptat cu flacările mai bine de două ore.

Depozitul era plin cu mărfuri, multe dintre ele inflamabile. Focul s-a extins și la depozitul unei firme de colete.

Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU Crișana: „Incendiul se manifestă deosebit de violent, cu degajări mari de fum și cu flacără deschisă, la nivelul întregii hale, pe o suprafață de aproximativ 4000 de metri pătrați, și la acoperișul acesteia.”

Deocamdată nu se știe clar de la ce a pornit dezastrul.

Muncitor: „S-ar presupune că de la un aparat de sudură ar fi izbucnit incendiul. Nu e sigur. Și acolo sunt mase plastice și oricând poți să o pățești.”

Fumul gros era vizibil de la kilometri distanță.

Nadia Cotrău, Garda de Mediu Bihor: „Nu cunoaștem precis ce tip de materiale ard. Din fericire, blocurile se află la o distanță destul de mare față de această locație.”

Pagubele produse de incendiu urmează să fie evaluate.