Incendii devastatoare în România. Sudul țării este pârjolit de incendii de vegetație
În aceste zile de foc, sudul României este pârjolit de incendii de vegetație, care s-au întins pe mai bine de 1.000 de hectare.
Situația este cu adevărat dramatică în Parcul Natural Porțile de Fier, unde soarele care arde cu putere întețește vâlvătăile.
A fost panică și în apropiere de Constanța, la Poarta Albă, unde focul s-a apropiat periculos de un azil de bătrâni. Tot din cauza acestui incendiu, mai multe trenuri de călători au fost oprite în câmp.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Pentru a șaptea zi la rând ard zeci de hectare de pădure și vegetație în Clisura Dunării, la Șvinița, în județul Mehedinți, în Parcul Natural Porțile de Fier. Flăcările au înghițit o pădure de pin negru, o specie care se aprinde extrem de ușor.
Pe lângă cele două avioane Hercules a fost trimis să arunce apa din Dunăre și un elicopter Black Hawk. De multe ori, însă, focul reizbucnește chiar acolo unde tocmai a fost stins.
Căldura îngreunează enorm misiunea pompierilor. Fumul și flăcările uriașe se văd și de pe malul celălalt al Dunării, de la vecinii sârbi. Misiunea este însă deosebit de periculoasă și pentru pompieri și pădurari.
Marian Jiplea, reprezentant Parcul Național Porțile de Fier: „Noi cărăm apa de jos până la echipele de intervenție".
Cel mai afectat este sudul României, pârjolit de câteva zile. Pompierii atrag din nou atenția că arderea terenurilor agricole este interzisă, extrem de periculoasă și poate duce la tragedii.
În județul Constanța a fost prăpăd
La Poarta Albă a fost activat planul roșu de intervenție, după ce flăcările care au aprins iarba uscată s-au apropiat periculos de un azil de bătrâni. În fumul gros, echipajele de intervenție abia puteau să comunice.
80 de femei și bărbați, pacienți dar și cadre medicale, au fost evacuați. 50 de hectare de miriște au ars, iar militarii s-au luptat cu focarele mai bine de două ore.
Din cauza incendiului, nouă trenuri de călători, șase din direcția Constanța și trei dinspre București, al căror traseu trecea chiar prin zona afectată, au fost oprite în câmp, până la lichidarea focarelor.