Incendii de suprafeţe stuficole, în apropierea oraşului Sulina
Mai multe incendii de vegetaţie stuficolă au fost semnalate începând de sâmbătă după-amiază în apropierea oraşului Sulina, iar Pichetul de Nave Operative din Crişan a fost prealertat pentru a interveni, în funcţie de situaţie.
Incendiile au fost monitorizate de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă înfiinţat de Primăria oraşului Sulina.
"În prezent, se manifestă un alt incendiu cu aceleaşi caracteristici pe malul drept al Dunării la aproximativ o milă marină de oraşul Sulina, care nu pune în pericol populaţia sau bunuri materiale. A fost prealertat Pichetul Nave Operative Crişan şi în funcţie de situaţia operativă (zone accesibile) se va interveni cu forţe şi mijloace specifice", a precizat ISU Delta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Primarul oraşului Sulina, Dan Nicolcencu, a declarat pentru AGERPRES că incendiul semnalat sâmbătă după-amiază, pe malul drept al Dunării, s-a stins în timpul nopţii, dar s-a reaprins duminică dimineaţa.
"Vântul bate din nord-vest şi pare că incendiul se manifestă şi pe malul drept, dar din datele pe care le am flăcările sunt doar în zona Prospect, departe de case. Noi avem doar o autospecială cu care intervenim în oraş, iar în caz de urgenţă cerem sprijinul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos şi al Gărzii de Coastă, care au mijloace pentru asemenea situaţii", a menţionat primarul oraşului Sulina.
Niciuna dintre cele două instituţii nu a putut menţiona suprafaţa stuficolă afectată.
Incendierea suprafeţelor palustre din Delta Dunării este o practică frecventă, pescarii susţinând că această metodă practicată în alte state cu rezervaţii similare asigură o refacere a vegetaţiei care duce la rândul ei la o revigorare a resursei piscicole.