Inca o amanare in dosarul Trofeul Calitatii.Acuzatiile la adresa lui Nastase se prescriu intr-o luna

Ultima actualizare: 25-10-2012 04:45

Adrian Nastase a obtinut inca o amanare in procesul in care se judeca recursul din dosarul Trofeul Calitatii. Condamnat la 2 ani cu executare pentru ca si-ar fi finantat ilegal campania din 2004, se va intoarce la Inalta Curte la sfarsitul lunii.

Cu diverse motive, cum ar fi lipsa martorilor, avocatii au reusit sa obtina amanare, dupa amanare in acest caz, in care acuzatiile se prescriu in mai putin de o luna.

Pentru ca instanta sa dea un verdict in dosarul Trofeul Calitatii ar trebui sa audieze toti acuzatii si martorii. Dar miercuri doi dintre ei au lipsit. Potrivit avocatilor, inculpata Irina Gasparovici se afla "intr-o stare psihica deosebita", iar inculpata Paula Jianu este imobilizata la pat pana pe 30 mai.

Avocatii au avut si alte probleme de dezbatut cu judecatorii: impartialitatea si credibilitatea justitiei.

Discutia a pornit in urma unui comunicat de presa, remis saptamana trecuta de Consiliul Superior al Magistraturii, in care Adrian Nastase este "urecheat" de magistrati pentru discursurile publice.

La final, instanta a amanat procesul pentru 30 mai, adica, dupa spusele avocatilor, la zece zile distanta de prescrierea faptelor de care este acuzat Adrian Nastase.

Este pentru a patra oara cand judecatorii de la Inalta Curte amana acest dosar. Prima data s-a intamplat pe 27 aprilie, cand Adrian Nastase sustinea ca este preocupat de activitati politice.

Pe 2 mai, unul dintre avocati a fost internat in spital, pentru ca o saptamana mai tarziu sa lipseasca si unul dintre aparatorii fostului premier.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO