În timp ce medicii acuză lipsa echipamentelor de protecție, România exportă combinezoane în Italia
În timp ce medicii din România acuză lipsa echipamentelor de protecție și riscă infectarea cu coronavirus în fiecare zi, combinezoanele produse în țară ajung la export.
În județul Bacău se găsește cel mai mare producător de echipamente de protecție și uniforme din România,o filială a unui grup de firme italiene. Toate aceste produse sunt exportate însă în Italia, iar reprezentanții companiei spun că nu au fost căutați până acum de autoritățile române, potrivit zdbc.ro.
„Noi nu lucrăm deloc pentru România. Am participat în trecut la licitații publice, dar statul a preferat să lucreze cu China, pentru 1 leu în minus față de oferta noastră. De atunci, nu am mai participat la vreo licitație. Drept urmare, noi lucrăm doar pentru Europa, în special pentru Italia”, a detaliat Adrian Stoian, managerul companiei.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Noi producem combinezoane, care, spre deosebire de ceea ce am văzut pe la televizor, chiar oferă protecție, sunt certificate, respectând anumite cerințe tehnice, cu filtre antibacteriene, adică chiar protejează. Ceea ce am văzut că poartă medicii, de tipul costumelor de vopsitor, oferă zero protecție. Este ca și cum nu le-ar purta”, a adăugat el.
Teama, lipsa dotărilor și greșelile autorităților locale îi determină pe unii medici să abandoneze lupta. La Spitalul din Orăștie, luni dimineață, 11 cadre medicale şi-au dat demisia. La Arad, 8 medici și-au depus dosarul de pensionare. Iar la Suceava, sunt în acest moment 244 de pacienți infectați, mulți dintre ei medici.
285 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus erau luni în toată ţara. 91 de medici, 90 de asistenţi medicali, 26 de infirmiere şi 78 de îngrijitori şi personal auxiliar. Cei mai mulţi sunt în Suceava, 181 în total, după care urmează Bucureştiul - cu 45 de infectaţi.
În Hunedoara sunt 15 cazuri. Luni, 11 angajaţi ai spitalului din Orăştie şi-au dat demisia, practic aproape tot compartimentul de terapie intensivă.