În Galați au fost montate luminițele pentru Crăciun, deși toamna nu s-a încheiat. Explicațiile autorităților
În timp ce țara este grav lovită de criza sanitară și s-a reintrodus carantina de noapte, unii dintre primari fac planuri mărețe de sărbători.
De exemplu, în Focșani, autoritățile locale vor să aloce 300.000 de lei pentru un patinoar, dar și pentru focul de artificii din noaptea de Revelion.
În Timișoara, unde zeci de mii de locuințe riscă să rămână fară căldură, sunt programate 20 de zile de petreceri, iar Galațiul are deja montate ornamentele festive.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
La final de octombrie, în Galați au fost montate deja luminițele de Crăciun. Cei care le-au instalat spun că au profitat de vremea frumoasă. Pentru acest contract, Primăria a alocat 12 milioane de lei.
Petrică Pațilea, purtător de cuvânt al primăriei Galați: "Primăria municipiului Galați a încheiat un contract cadru, în noiembrie 2019, pentru o perioadă de patru ani, pentru asigurarea serviciului de iluminat public, care cuprinde și această componentă privind iluminatul de sărbători".
Anul trecut, Primăria a plătit peste 130.000 de lei pentru un foc de artificii de 10 minute în noaptea de Revelion. Cheltuiala a fost contestată de mulți, în condițiile în care oamenii nu aveau voie să iasă din case după ora 23:00.
În tot acest timp, în Focșani, autoritățile vor să aloce 300.000 de lei pentru un patinoar, un orășel al copiilor, un foc de artificii de Revelion și transmisiuni în direct din drone. Localnicii nu sunt foarte entuziasmați.
Localnic: "Mie mi s-ar părea corect să finanțeze la ENET la căldură și apă caldă ca să nu mai avem cu program".
La Constanța, autoritățile locale au pregătit un caiet de sarcini pentru Revelion. Primăria nu a lansat încă licitația și nici nu a anunțat suma pusă la bătaie pentru că așteaptă să vadă dacă poate organiza petrecerea. Ultimul Revelion organizat în aer liber a fost în 2019, în Piață Ovidiu, și a costat 150.000 de euro din bani publici".
În Timișoara, săptămână trecută, reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că la Muzeul Satului vor fi organizate, în decembrie, timp de 20 de zile, mai multe evenimente în aer liber. Terenul pus la dispoziție are 10 hectare. Între timp, zeci de mii de locuințe din oraș riscă să rămână fară căldură.
Iar în Cluj-Napoca ar putea fi organizat târgul de Crăciun cu restricții: accesul se vă face doar pe baza certificatului verde, iar masca va fi obligatorie.
Sursa: Pro TV
Etichete: constanta, timisoara, cluj-napoca, galati, focsani, sarbatori de iarna,
Dată publicare:
25-10-2021 17:30