În ce țări din Europa se înregistrează cele mai multe cazuri de Omicron. Marea Britanie are peste 400
Varianta Omicron a coronavirusului pune stăpânire pe Europa. Două țări au raportat până acum sute de cazuri de infectări cu noua tulpină.
Marea Britanie - cele mai multe cazuri de Omicron
Marea Britanie a confirmat marţi încă 101 cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron şi are astfel în total până în prezent 437 de infectări confirmate cu această nouă variantă a coronavirusului.
În acest context, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a impus noi restricții. Astfel, toate persoanele care intră în ţară trebuie să se testeze pentru COVID-19 înainte de plecare, inclusiv cele vaccinate.
Guvernul britanic își pune baza pe doza booster a vaccinului anti-Covid pentru prevenirea unui nou val pandemic.
Sute de cazuri de Omicron și în Danemarca
Varianta Omicron a coronavirusului s-a răspândit și în Danemarca. Țara a raportat 398 de cazuri de infectări cu noua tulpină.
„Avem acum transmitere comunitară cu varianta Omicron”, a semnalat directoarea Autorităţii daneze pentru siguranţa pacientului.
Printre cei infectați cu Omicron se numără și 64 de elevi dintr-un grup de 150 care au participat la o petrecere de Crăciun.
Danemarca este una dintre țările europene care își testează cel mai mult populația, dar și cea care efectuează cele mai multe secvențieri.
Două cazuri de Omicron confirmate în România
Până în prezent, în România au fost raportate două cazuri de infectări cu varianta Omicron, iar o a treia persoană își așteaptă diagnosticul.
Primele confirmări au avut loc duminică. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui. Ambii au fost pasageri ai zborului din Africa de Sud de pe 30 noiembrie. Autoritățile spun că cei doi sunt asimptomatici și se află acum în izolare.
Autoritățile din România au anunțat noi măsuri: vor putea călători în continuare fără restricții persoanele vaccinate, cu excepția celor care vin din afara Uniunii Europene. La intrarea în România vor prezenta rezultatul negativ al unui test PCR.
Regulile noi îi vizează în primul rând pe cei care vin din afara Uniunii Europene. Chiar dacă sunt vaccinați sau nu, toți vor trebui să facă un test cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.
Cei care vin din țările Uniunii vor continua să prezinte certificatul verde care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test. Nevaccinații vor sta însă în carantină.
România va introduce și formularul de localizare a pasagerului sau PLF, folosit deja în multe țări europene.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență: „Urmează să fie implementat, începând cu data de 20 decembrie. Toți care vin în țară trebuie să aibă formularul completat. Menirea lui este să știm persoana respectivă unde o găsim în momentul în care știm că e contact, că a fost expusă sau dacă persoana respectivă se îmbolnăvește, atunci prin ea putem să aflăm cine a mai fost în jurul ei în avionul în care a călătorit sau în autobuz”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Marea Britanie, romania, danemarca, europa, omicron,
Dată publicare:
07-12-2021 20:03