In 10 secunde, un mafiot trebuia sa isi schimbe hainele in mers. CODUL si metodele de antrenament ale Academiei infractorilor

×
Codul embed a fost copiat

Ancheta in cazul ''Academiei infractorilor romani'', anihilata de procurorii DIICOT, scoate la iveala detalii socante.

Codul organizatiei de tip paramilitar are zeci de capitole in care sunt descrise, cu lux de amanunte, de la formula de salut folosita de recruti in fata asa-zisului comandant suprem si pana la modul in care infractorii erau obligati sa-si traiasca viata.

"Iubirea dauneaza grav sanatatii, libertatii si academiei" era unul dintre indemnuri. "Sfaturile sunt din experienta noastra de 20 de ani de activitate, in care am strans peste 100 de condamnari" se laudau sefii spargatorilor.

Conform anchetatorilor, viitorul membru al "Academiei infractorilor" trebuia sa se incadreze intr-un anumit profil. Sa nu fie mai mare de 26 de ani, sa cantareasca peste 55 de kilograme si sa masoare undeva intre 1, 60 si  2 metri in inaltime. Erau exclusi din start sezonierii, turnatorii, alcoolicii, cartoforii, homosexualii si pedofilii.

Se puteau considera absolventi ai academiei cei care erau dispusi sa isi petreaca si 10 ani dupa gratii. In regulament, recrutilor li se explica in ce vor consta antrenamentele.

Citește și
cover academia infractorilor
Amenintari cu Kalasnikov, antrenamente militare si depunerea unui juramant. Cum pregatea interlopul "Țâță" talharii perfecti
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

De la pregatire fizica, ce presupunea un numar mare de exercitii obligatorii care ar face invidios si un luptator din fortele speciale ale politiei: 10 kilometri de alergare pe zi, 200 de flotari, 200 de genoflexiuni minimum, pana la cea aplicata pentru viitorul lor de infractori: manuirea barosului si arta deghizarii.

In numai 10 secunde, un infractor trebuia sa isi schimbe hainele in mers, astfel incat, atunci cand parasea locul jafului, sa se transforme, in cativa pasi, in alta persoana, diferita de cea care a dat lovitura.

Recrutii erau invatati sa priveasca numai in jos, ca sa nu fie inregistrati de camerele de supraveghere din trafic si sa verifice mereau daca sunt urmariti. Infractorii au fost antrenati si pentru o intalnire reala cu autoritatile.

"Politia, procurorii sunt dusmanii nostri. Ei au rolul lor, noi pe al nostru. Este un joc, cine e mai pregatit si mai atent castiga. Judecatorii inteleg greselile umane, fa-l sa inteleaga ca iti pare rau de fapta. Ei judeca dupa probe", scrie in regulament.

"Politia nu doarme niciodata, deci nici noi nu ne permitem sa dormim. Ei sunt mai multi, dar asta nu inseamna ca sunt mai buni", precizeaza liderul gruparii.

Recrutii primeau si o poveste pe care sa o recite anchetatorilor: ca sunt orfani, ca se drogheaza si sunt alcoolici, iar la final sa precizeze ca au gresit si ca le pare rau. Insa, indiferent de scuzele sau povestea pe care o prezentau, cu totii erau invatati sa nu colaboreze cu politia.

Asadar, a fost destul de greu pentru anchetatori sa-i prinda, pentru ca suspectii chiar respectau regulile. Atunci cand erau in casele de antrenament, nu stateau in curte si nici la geam. Nu foloseau tehnica moderna, adica nu aveau telefoane mobile si nici nu discutau pe internet.

Potrivit procurorilor DIICOT, pregatirea nu este un moft, este o regula de supravietuire. Iar regulile care se aplicau erau extrem de precise si porneau de la spalatul vaselor.

Cu totii stiau ca "Iubirea dauneaza grav sanatatii, libertatii si academiei". Cei care incalcau regulile erau penalizati financiar si batuti. Cei care actionau exemplar primeau bani si grade.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Surse:
Surse: "Academia Infractorilor" era mai profesionista infractional decat temuta grupare sarba "Pantera Roz"

"Academia infractorilor romani" s-a dovedit a fi mai profesionista din punct de vedere infractional decat gruparea sarba "Pantera roz", prin lipsa folosirii mijloacelor de comunicare, au declarat, pentru MEDIAFAX,surse judiciare.

Amenintari cu Kalasnikov, antrenamente militare si depunerea unui juramant. Cum pregatea interlopul
Amenintari cu Kalasnikov, antrenamente militare si depunerea unui juramant. Cum pregatea interlopul "Țâță" talharii perfecti

15 dintre cei 34 de talhari banuiti ca faceau parte din ''Academia Infractorilor'', grupare care a jefuit Europa de la un capat de celalalt, au ajuns in fata judecatorilor.

15 retinuti in dosarul
15 retinuti in dosarul "Academia Infractorilor Romani". Cum functiona gruparea condusa de interlopul "Țâță"

A fost o noapte lunga la DIICOT, unde au avut loc audieri maraton, ce continua si vineri dimineata.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit
Cutremur cu magnitudinea 5, raportat vineri noapte. Unde a fost resimțit

Un cutremur semnificativ cu magnitudinea de 5 a fost raportat vineri noapte, la ora 23:59:32, ora locală a României.

 

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.