In 10 secunde, un mafiot trebuia sa isi schimbe hainele in mers. CODUL si metodele de antrenament ale Academiei infractorilor
Ancheta in cazul ''Academiei infractorilor romani'', anihilata de procurorii DIICOT, scoate la iveala detalii socante.
Codul organizatiei de tip paramilitar are zeci de capitole in care sunt descrise, cu lux de amanunte, de la formula de salut folosita de recruti in fata asa-zisului comandant suprem si pana la modul in care infractorii erau obligati sa-si traiasca viata.
"Iubirea dauneaza grav sanatatii, libertatii si academiei" era unul dintre indemnuri. "Sfaturile sunt din experienta noastra de 20 de ani de activitate, in care am strans peste 100 de condamnari" se laudau sefii spargatorilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Conform anchetatorilor, viitorul membru al "Academiei infractorilor" trebuia sa se incadreze intr-un anumit profil. Sa nu fie mai mare de 26 de ani, sa cantareasca peste 55 de kilograme si sa masoare undeva intre 1, 60 si 2 metri in inaltime. Erau exclusi din start sezonierii, turnatorii, alcoolicii, cartoforii, homosexualii si pedofilii.
Se puteau considera absolventi ai academiei cei care erau dispusi sa isi petreaca si 10 ani dupa gratii. In regulament, recrutilor li se explica in ce vor consta antrenamentele.
De la pregatire fizica, ce presupunea un numar mare de exercitii obligatorii care ar face invidios si un luptator din fortele speciale ale politiei: 10 kilometri de alergare pe zi, 200 de flotari, 200 de genoflexiuni minimum, pana la cea aplicata pentru viitorul lor de infractori: manuirea barosului si arta deghizarii.
In numai 10 secunde, un infractor trebuia sa isi schimbe hainele in mers, astfel incat, atunci cand parasea locul jafului, sa se transforme, in cativa pasi, in alta persoana, diferita de cea care a dat lovitura.
Recrutii erau invatati sa priveasca numai in jos, ca sa nu fie inregistrati de camerele de supraveghere din trafic si sa verifice mereau daca sunt urmariti. Infractorii au fost antrenati si pentru o intalnire reala cu autoritatile.
"Politia, procurorii sunt dusmanii nostri. Ei au rolul lor, noi pe al nostru. Este un joc, cine e mai pregatit si mai atent castiga. Judecatorii inteleg greselile umane, fa-l sa inteleaga ca iti pare rau de fapta. Ei judeca dupa probe", scrie in regulament.
"Politia nu doarme niciodata, deci nici noi nu ne permitem sa dormim. Ei sunt mai multi, dar asta nu inseamna ca sunt mai buni", precizeaza liderul gruparii.
Recrutii primeau si o poveste pe care sa o recite anchetatorilor: ca sunt orfani, ca se drogheaza si sunt alcoolici, iar la final sa precizeze ca au gresit si ca le pare rau. Insa, indiferent de scuzele sau povestea pe care o prezentau, cu totii erau invatati sa nu colaboreze cu politia.
Asadar, a fost destul de greu pentru anchetatori sa-i prinda, pentru ca suspectii chiar respectau regulile. Atunci cand erau in casele de antrenament, nu stateau in curte si nici la geam. Nu foloseau tehnica moderna, adica nu aveau telefoane mobile si nici nu discutau pe internet.
Potrivit procurorilor DIICOT, pregatirea nu este un moft, este o regula de supravietuire. Iar regulile care se aplicau erau extrem de precise si porneau de la spalatul vaselor.
Cu totii stiau ca "Iubirea dauneaza grav sanatatii, libertatii si academiei". Cei care incalcau regulile erau penalizati financiar si batuti. Cei care actionau exemplar primeau bani si grade.
Sursa: Pro TV
Etichete: hoți, ancheta, diicot, academia infractorilor,
Dată publicare:
27-04-2015 17:41