Imagini desprinse din basm. Fenomenul care i-a uluit pe fotografii din România
Natura își arată latura magică în zonele de munte și în depresiuni.
Deși nu este zăpadă, peisajul este ireal de alb, după ce chiciura a învăluit toți arborii. Rețelele de socializare s-au umplut de imagini care îți taie răsuflarea, iar fotografii profesioniști spun că așa arată Raiul lor.
Chiar dacă nu a mai nins demult, în multe zone din țară, copacii sunt albi, acoperiți de o brumă groasă, înghețată.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Bărbat: „Alb complet, complet, ca de Crăciun, fără să fie zăpadă. Era alb peste tot și garduri. Tot, tot."
Femeie: „Peisajul este minunat, doar că bate vântul și e frig. Anul ăsta este prima dată când arată în felul acesta."
Chiciura transformă orice buruiană într-o operă de artă. Fascinați, oamenii se opresc să admire și să imortalizeze imaginile dominate de alb și albastru. Fotografii profesioniști spun că fenomenul este atât de spectaculos, încât nici nu au nevoie de aparate perfomante ca să surprindă imagini unice. Telefonul mobil este suficient.
Mihai Moiceanu, fotograf profesionist: „Dacă fotografiezi cu telefonul mobil, fotografiile macro, acestea de detaliu, sunt foarte reușite, pentru că e o caracteristică a telefonului mobil, o focală foarte mică, un senzor foarte mic, și asta face ca fotografia macro să fie mult mai ușor de rezolvat."
Chiciura se formează în special în depresiuni și are nevoie de ceață, umezeală și ger. De regulă, rezistă doar câteva ore, dimineața înainte de răsăritul soarelui.
Mioara Biolea, Stația Meteorologică Ghimbav: „Particulele care vin în contact cu suprafețele acestea suprarăcite, transformă acele picăturele mici, mici de apă, în chiciură."
Pentru că a fost ceață încontinuu, în ultimele zile, chiciura nu a mai apucat să se topească. Cristalele de gheață s-au depus strat peste strat și au format un înveliș rezistent, cu aspect de zăpadă. Specialiștii spun că asta se întâmplă rar și tocmai de aceea fenomenul este inedit.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!