Iepuri morți pe un câmp din Timiș. Polițiștii criminaliști au împânzit imediat locul
Poliţiştii au deschis un dosar penal după ce mai mulţi iepuri au fost găsiţi morţi pe un câmp din Timiş. Leşurile erau împrăştiate pe o cultură de grâu.
Printre plante se aflau şi grăunțe otrăvitoare folosite pentru stârpirea şoarecilor.
La faţa locului au mers criminalişti şi angajaţi de la Direcția pentru Protecția Animalelor, care au ridicat probe. Iepurii morți au fost descoperiți de vânători pe un câmp din comuna Orțișoara.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Vasile Vuia, președinte fond de vânătoare: „Am văzut în mijlocul drumului niște grăunțe, de forma unor peleți, de culoare verde albăstrui. În mod cert este otravă foarte puternică. Toate cadavrele de iepure pe care le-am găsit, toate au prezentat urme de hemoragie”.
Criminaliști, dar și inspectori de la Protecția Animalelor au făcut cercetări la fața locului. Leșuri au fost găsite pe o suprafață de două sute de hectare.
Bogdan Gavriliță, șef control alimente și pentru siguranța alimentelor Timiș: „Ne-am deplasat de urgență în vederea recoltării probelor pe care le vom duce la laboratorul de DSVSA în vederea examenelor toxicologice”.
Terenul arabil cultivat cu grâu aparține unei firme care funcționează de mai bine de 20 de ani. Directorul susține că nu știe despre ce este vorba și că nu a fost contactat de anchetatori.
Samir Abud, director firmă terenuri agricole: „De la bobița asta nu mor animalele, e pentru șoareci, cea pe care o cumpărăm noi. Nu au fost împrăștiate, noi punem în gaură, unde este”.
Vânătorii spun că, de-a lungul timpului, au mai dat peste animale otrăvite pe câmpuri.
Vlad Vuia, paznic de vânătoare: „Prima dată ne-au murit foarte mulți. I-am văzut cu tractoarele cum aruncau efectiv și cu maurile pentru îngrășăminte au aruncat otravă pe jos. Otrava se pune manual, la gaură, nu se împrăștie peste tot”.
Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru utilizarea substanțelor chimice, care provoacă moartea exemplarelor din fauna cinegetică.