ICCJ a prelungit mandatele de arestare preventiva pentru deputatul Mihail Boldea si sapte complici

Ultima actualizare: 08-11-2012 08:36
Mihail Boldea

Instanta suprema a prelungit, joi, cu inca 30 de zile mandatul de arestare emis pe numele deputatului Mihail Boldea, in dosarul in care acesta este acuzat de inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Galati au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare al lui Mihail Boldea.

Instanta a admis cererea procurorilor, stabilind ca mandatul de arestare emis pe numele lui Boldea sa fie prelungit din 25 iunie. La 19 mai, tot ICCJ hotarase prelungirea mandatului din 26 mai pana in 24 iunie. Totodata, ICCJ a prelungit mandatele altor sapte inculpati din dosar.

Decizia de joi poate fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.

In 20 martie, Parlamentul i-a ridicat imunitatea lui Mihail Boldea, pentru a fi cercetat de catre procurorii DIICOT in dosarul privind fraude imobiliare.

Doua zile mai tarziu, ICCJ a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecatorii instantei supreme admitand propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri si faptul ca parlamentarul se sustrage urmaririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus din Kenya in 27 martie, mandatul de arestare preventiva emis in 22 martie fiind confirmat atunci de instanta suprema.

Potrivit procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006-2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.

Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc - membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea - secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura "Boldea Mihail" si Tanase Petrica.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra in posesia a noua imobile din Galati, a cerut unor galateni care l-au ajutat in campania electorala sa gaseasca martori mincinosi, de conditie modesta, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile in care erau folositi falsi proprietari.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventiva a deputatului Boldea, inscrisurile false erau folosite in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.

In acest dosar au mai fost arestati preventiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica, Stefan Lazar si Aura Luchiniuc. Avocata Mihaela Bolboceanu a primit interdictie de a parasi localitatea.

Procurorii DIICOT Galati au inceput urmarirea penala si impotriva lui George Stefan Boldea, fratele mai mic al deputatului Mihail Boldea, si a tatalui acestuia, Gheorghe Boldea, pentru spalare de bani.

Anchetatorii spun ca Mihail Boldea, inainte cu mai bine de o luna de a fi arestat, si-a vandut casa in care locuia tatalui sau si i-a donat trei apartamente lui Stefan Boldea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!