Mihail Boldea devenise avocatul interlopilor din Galati. Avea relatii stranse cu clanurile mafiote

Ultima actualizare: 23-10-2012 16:11

Printre personajele controversate care apar pe lista de clienti ai avocatului Mihail Boldea sunt fratii Corduneanu.

In 2004 i-a aparat intr-un dosar de santaj, dupa ce un om de afaceri s-a plans ca i-au cerut taxa de protectie.

Intamplator sau nu, unul dintre avocatii lui Mihail Boldea este acelasi care ii reprezinta mai nou pe Corduneni. Seful Baroului Iasi, Marius Striblea.

Cordunenii si-au facut un nume in lumea interlopa pentru zeci de fapte cu violenta, de la trafic de carne vie si droguri, pana la rapiri sau jafuri.

Tanarul Boldea si-a inceput cariera ca stagiar la una dintre cele mai puternice case de avocatura din Galati. A fost dat afara de maestrul sau, pentru lipsa de loialitate si de principii morale.

Instanta suprema a confirmat mandatul de arestare preventiva a deputatului Mihail Boldea


"Modul in care intelegea el sa abordeze profesia nu prea era compatibil cu felul in care gandeam eu. Nici in ceea ce priveste practicarea profesiei si nici in ceea ce priveste relationarea cu ceilalti avocati din cadrul firmei", declara avocatul Alexandru Balan.

In scurt timp, Boldea si-a dechis propriul cabinet. In ultimii 10 ani, Mihail Boldea si-a facut un renume de avocat al interlopilor din Galati. De fiecare data cand aparea un dosar cu rasunet, Boldea figura ca aparator pentru macar unul dintre inculpati.

Client i-a fost si Daniel Dediu, fiul unui om de afaceri din Galati. Juniorul a fost implicat intr-un dosar cu trafic de arme. Mai exact, a fost suspectul principal in cazul unui asasinat la comanda.

Anchetatorii au banuit de la inceput ca Daniel Dediu a angajat doi tragatori pentru a lichida un om de afaceri din Constanta.

Tot Boldea l-a consiliat si pe Marian Ivan, cunoscut drept lider al lumii interlope din Galati, ucis in plina strada in 2008.

Pe lista clientilor lui Boldea figureaza un anume Stefan Lazar, cercetat si condamnat pentru proxenetism. Acelasi segment de clienti din zona penala l-a impartit cu un alt avocat din oras: Gigel Potrivitu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO