Hartă interactivă unde cei care vor să călătorească în UE găsesc toate regulile

Ultima actualizare: 16-06-2020 20:23

Majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană şi-au deschis graniţele pentru turişti sau vor face asta până la finalul lunii. Doar că fiecare vine cu anumite restricţii.

Pentru cei care vor să îşi planifice vacanțe în următoarea perioadă, Comisia Europeană a lansat o platformă online, unde sunt centralizate toate regulile impuse de state.

Platforma poate fi accesată la adresa reopen.europa.eu. Primul pas este să alegeţi o destinaţie.

De exemplu, dacă vreţi să mergeţi în vacanţă în Bulgaria, putem vedea uşor că nu exista limitări pentru turiştii din România. Trebuie să depuneţi însă la frontiera o declaraţie. Dacă vreţi să mergeţi în Grecia, cu avionul, selectam de aici, puteţi fi supuşi unui test aleatoriu de Covid-19. Dar dacă vreţi să călătoriţi în Spania, se poate abia după 21 iunie, când se redeschid graniţele, fără a fi necesară carantina. Putem merge cu maşina, cu avionul, dar nu şi cu trenul.

Platforma nu conţine doar informaţii referitoare la restricţiile de călătorie din fiecare ţară. Harta interactivă se referă şi la condiţiile din hoteluri, restaurante, spitale, şi chiar lacasuri de cult.

Ștefan Turcu, reprezentant Comisia Europeană în România: Se centralizează informaţii actualizate, care provin atât de la comisie, cât şi de la statele membre, informaţiile sunt disponibile în cele 24 de limbi oficiale ale UE.

Iar până la finalul lunii, aproape toate statele Uniunii Europene ar urma să renunţe la restricţiile de călătorie.

Victor Negrescu, europarlamentar: Este extrem de important să recăpătăm încrederea, pentru că dacă vrem să avem turişti care merg dintr-un stat în altul, dacă vrem să avem călătorii de afaceri, avem nevoie să avem aceste informaţi. Începând cu 1 iulie, putem să vorbim despre o redeschidere aproape totală a Uniunii Europene. Suplimentar, începând cu 1 iulie, frontierele UE urmează să fie redeschise şi către cetăţenii care vin din alte părţi ale globului.

Chiar şi aşa, aşteptările oficialilor în privinţa turismului nu sunt foarte mari. Se estimează că doar un sfert din numărul total de turişti de anul trecut vor mai călători şi anul acesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO