Hackeri care au „aranjat” aparatele din sălile de jocuri, ridicați de Poliție, din Mureș. Câți bani au sustras
O grupare care a reușit să genereze bonusuri false la sălile de jocuri prin compromiterea calculatoarelor a fost anihilată de polițiștii și procurorii DIICOT, care au efectuat miercuri 11 percheziții pentru strângerea de probe.
Membrii grupării care acționa în județul Mureș se specializaseră în fraude informatice la sălile de jocuri de noroc, reușind să obțină aproximativ 170.000 de lei din asemenea activități, începând cu jumătatea anului 2020.
Membrii grupării sunt suspectaţi că au accesat fără drept sistemele informatice ale unor operatori de jocuri de noroc pentru a genera bonusuri nereale. Şapte persoane au fost duse la audieri, au transmis polițiștii, într-un comunicat.
„Din cercetări a reieşit că, începând cu jumătatea anului 2020, 4 persoane, din judeţul Mureş, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, în vederea comiterii unor infracţiuni privind accesul ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi alterarea integrităţii datelor informatice. Astfel, începând cu luna august 2020 şi până în prezent, cele 4 persoane ar fi acţionat, în mod coordonat, utilizând dispozitive informatice confecţionate şi procurate, pentru a accesa, fără drept, sistemele informatice, care aparţineau sau erau administrate de mai multe societăţi comerciale, din judeţul Mureş, având ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, în vederea generării unor bonusuri nereale, pentru a obţine diferite sume de bani", arată Poliţia Română.
La grupare ar fi aderat mai multe persoane, angajate la societăţile comerciale, care ar fi îndeplinit funcţii de operatori ai jocurilor de noroc, la diferite locaţii din judeţul Mureş. Rolul acestora în desfăşurarea activităţii infracţionale ar fi fost de a asigura paza locului în care se aflau aparatele fraudate, cât şi de a remite sumele de bani din gestiune către ceilalţi membri ai grupării, atunci când ar fi fost generate câştigurile, în mod fraudulos, precizează polițiștii.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sisteme informatice (laptop-uri, telefoane mobile), precum şi dispozitive despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea faptelor.