Efectul Colectiv. Guvernul a prelungit cu jumatate de an termenul de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu


Ultimul update: Sambata 27 August 2016 07:05
Data publicarii: Miercuri 24 August 2016 15:19
Categorie: Stiri actuale
colectiv

Guvernul a prelungit perioada in care proprietarii de constructii care functioneaza fara autorizate de securitate la incendiu pot obtine acest document.

Astfel, conform unui comunicat de presa, termenul de intrare in legalitate este 30 iunie 2017, potrivit unei Ordonante adoptata miercuri de Guvern.

"Pana la data obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu, raspunderea pentru functionarea constructiilor si amenajarilor din punct de vedere al asigurarii cerintei de securitate la incendiu ramane in exclusivitate beneficiarilor investitiilor." - se arata in comunicat.

Guvernul considera ca "extinderea perioadei in care se realizeaza conformarea de buna voie la norma de autorizare va conduce la cresterea numarului de constructii autorizate, fara a fi necesara aplicarea unor masuri coercitive."

Executivul mai este de parere ca prelungirea acestui termen va fi in folosul proprietarilor de constructii, deoarece vor avea mai mult timp sa intre in legalitate.

"Prelungirea cu jumatate de an a termenului implica si reducerea numarului de solicitari de autorizare respinse pentru neconformitati, beneficiarii urmand astfel sa aiba la dispozitie o perioada mai mare de timp in care sa efectueze lucrarile necesare obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu".

Totusi, pe timpul controalelor de prevenire, personalul ISU poate opri functionarea constructiilor si amenajarilor daca constatata incalcarea grava a cerintei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr.915/2015.

DNA: Eliberarea autorizației de functionare in lipsa celei de securitate la incendiu, o prima cauza a tragediei de la Colectiv

Eliberarea autorizatiei de functionare in lipsa celei de securitate la incendiu a constituit o prima cauza a tragediei de la Colectiv, afectand interesele legitime a zeci de persoane care s-au constituit parti civile in dosar. Aceasta este concluzia rechizitoriului prin care Cristian Popescu Piedone a fost trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de trei functionare din Primaria sectorului 4, potrivit Agerpres.

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in dosarul #Colectiv.

El este acuzat de savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru altul un folos necuvenit, cauzand vatamarea intereselor legitime ale unor persoane fizice si ale sectorului 4 al municipiului Bucuresti.

Potrivit DNA, infractiunea de abuz in serviciu (sub forma autoratului, respectiv a complicitatii) retinuta in sarcina inculpatilor consta in eliberarea acordurilor si autorizatiilor de functionare pentru doua societati comerciale intr-o modalitate care a incalcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea ca nu au fost respectate dispozitiile privind controlul dupa emiterea autorizatiilor.

DNA precizeaza ca primarul si functionarii serviciului de autorizari comerciale aveau exclusiv competenta de a emite acorduri si autorizatii de functionare pentru societatile comerciale cu obiect de activitate baruri, cluburi, restaurante.

Cristian Popescu Piedone, conform procurorilor, a incalcat HG 1739/06.12.2006, art. 1 lit. g si dispozitiile din Legea 307/12.07.2006 privind apararea impotriva incendiilor, respectiv art. 14 lit. f, si la 14 ianuarie 2015 a eliberat acordul de functionare si autorizatia de functionare pentru SC Colectiv Club SRL, desi clubul nu era autorizat pentru securitatea la incendiu.

Inculpatele Iofciu si Ganea l-au sprijinit pe primarul sectorului 4 in emiterea celor doua acte administrative, cu incalcarea dispozitiilor legale, in sensul ca cea din urma le-a intocmit, iar prima mentionata le-a avizat, mai arata DNA.

colectiv Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

De ce doar 7% dintre scolile din Romania au autorizatie de securitate la incendiu. ANALIZA
De ce doar 7% dintre scolile din Romania au autorizatie de securitate la incendiu. ANALIZA
STENOGRAME. Inspectorii ISU stiau ca nu are autorizatie clubul Colectiv.
STENOGRAME. Inspectorii ISU stiau ca nu are autorizatie clubul Colectiv. "Cand mergeam ziua, erau inchisi. Lumea nu intelege"
Legea care permite inchiderea cluburilor fara autorizatie de incendiu, aprobata cu 4 luni intarziere. Raed:
Legea care permite inchiderea cluburilor fara autorizatie de incendiu, aprobata cu 4 luni intarziere. Raed:"Asa e birocratia"
VIDEO PROTVPLUS.RO
crima, galati, elevi, seminaristi, teologie
Mărturisirea elevilor care au ucis un bărbat cu o violenţă ieşită din comun, în Galați
România, te iubesc: Ce măsuri trebuie să ia de urgență viitorii lideri ai UE
40 de localități afectate de furtuni. Cazul tragic al ambulanței blocate în noroi în Vaslui
Ancheta semaforului ”sabotat” din Capitală a fost clasată. Anchetatorii nu au găsit dovezi
Remorca unui TIR plin cu schele metalice s-a desprins şi a spulberat trei mașini, în Argeș
Poza făcută de soldații români înainte de atacul cu bombă din Afganistan. Starea răniților
accident Dâmbovița
O maşina s-a ciocnit de o cisternă, în Dâmbovița. Trei persoane au fost rănite
Bărbat omorât de un tânăr de 24 de ani, în Galați. Ipoteza criminaliștilor
Nou cutremur în România. S-a produs la o adâncime de 123 km
Cioban lovit de fulger în timpul unei furtuni, în Brăila. Bărbatul mulgea oile
Cea mai mare navă de căutare de diamante din lume, în lucru la Șantierul Naval din Mangalia
Doi elevi de la Seminarul Teologic au fost reținuți în cazul crimei filmate din Galați