STENOGRAME. Inspectorii ISU stiau ca nu are autorizatie clubul Colectiv. "Cand mergeam ziua, erau inchisi. Lumea nu intelege"

George Matei stenograme

Inspectorul ISU George Matei a confirmat, intr-o convorbire telefonica de sambata, ca avea cunostinta despre functionarea clubului Colectiv fara autorizatie de securitate la incendiu.

In aceeasi convorbire a dezvaluit si ca era nemultumit de faptul ca in presa a fost mentionat numele sau in legatura cu incendiul.

Informatia apare in referatul DNA cu propunerea de arestare preventiva a celor doi ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul ISU Bucuresti, George Matei si Antonina Radu, retinuti luni de procurorii militari ai DNA in cazul incendiului din clubul Colectiv, conform Agerpres.

"Inculpat capitan George Matei a confirmat in cadrul unei convorbiri telefonice purtate in data de 7 noiembrie, la ora 14,28, cand a fost apelat de la postul telefonic ca avea cunostinta despre functionarea SC Colectiv Club SRL fara a detine aviz autorizatie de securitate la incendiu cat si despre functionarea in aceste conditii a multor alte societati controlate de acesta in perioada cat a detinut functia de inspector prevenire - ofiter activ in cadrul ISU Bucuresti-Ilfov", se arata in document.

In cuprinsul aceleiasi convorbiri telefonice, potrivit procurorilor, fostul ofiter isi exprima nemultumirea despre faptul ca in mass-media a fost mentionat numele sau in legatura cu incendiul produs la clubul Colectiv in 30 octombrie.

Citește și
raniti colectiv
STAREA RANITILOR. Bilantul victimelor a ajuns la 49. Doua tinere in stare grava, transferate in Germania
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

"X: - Da domnul MARIUS! Salut!
M: - Salut! Ce faci?
X: - Uite vorbeam la telefon cu taica-miu. Da tu ce faci?
M: - Da! Esti suparat?
X: - A nu, nu, doamne, vorbeam cu el, nu... A, daca sunt eu?
M: - Tu daca esti suparat.
X: - A nu, ma pregatesc ca mi-am facut programare la patru, ma duc sa ma tund si eu.
M: - Da! Bravo.

(...)
X: - Te-au sunat astia de la ISU sa te duci la ei?
M: - Nu, nu.
X: - Ca apare numele tau, stii.
M: - Da.
X: - Al tau si al colegei tale.
M: - Da. Nu, am vazut, a zis unu ca ti-am zis ca am fost pe... zi-i, pe platforma stii, nu la astia. De asta zic. Unde ai vazut?
X: - Mi-a zis cineva.
M: - Da, stiu.
X: - Da.
X: - Ihi. Pai stii, ca-ti dai seama ca si ei... Antonina Radu asta, nu?

(...)
X: - Oricum cand mergea ziua astia erau inchisi, stii.
M: - Pai asta e si ideea, da.
X: - Cum pana mea sa-l verifici ca n-ai cum.
M: - Exact, asta e. Dar lumea nu intelege chestia asta, stii.
X: - Ei nu! Pai si ce daca, ce n-am... eu sunt acolo, vin sa te sustin (rade)
M: - Da, iti multumesc.
X: - Daca ma suna cineva, ca acum stii daca... Iti verifica numele, ca si astia de al R spun ca o fac, verifica si vad ca esti angajat la PROTECT stii.
M: - Ihi, da.
X: - Si atunci o sa ma sune pe mine in calitate de administrator sa ma intrebe de SORIN, ca asa au facut... m-au sunat intr-o zi de la nu stiu ce tele...
M: - Ihi.
M: - Ihi. Mda.
X: - Da...
M: - Ma rog. Da, nu stiu de ce, ca... Dar ideea e ca ceea ce zic astia-n a... zi, in presa si-asta, nu... nu-i adevarat, stii? Ca-i nu stiu ce...
X: - Pai stii cum e, da. Ei acuma... pentru ei e senzational. E...
M: - Da. Stii de ce? Pentru ca se descopera acuma... alte chestii. Uite, ca n-au autorizatii scolile, ca n-are autorizatie National Arena. De parca nu se stiau lucrurile astea, stii? Parca acuma le-ar descoperi ei prima data.
X: - Ihi. Da.
M: - Ca... veneam si io la scoala. Pai ar trebui inchise toate scolile de luni, sa nu mai mearga nimeni la... la ele. Ca legea...
X: - Pai sa le-nchida.
M: - ...legea spune asa, ca... nu au voie sa-i dai drumu' daca n-ai autorizatie de-aia de la... de securitate la incendiu, stii?
X: - Mda...
M: - Si-atunci... ce fac copiii, un' se duc?
X: - Ei, iti dai seama ca n-o sa... E... valu' asta acuma si de nebunie, de... agitatie.
M: - Nu, dar a... ideea ti-am zis, ca... Astia... si-ntreba unu' dac-a fost amendata National Arena. Ok. Si daca a fost amendata, platea 1.250 de lei. Da' de inchis, tot n-o... n-o inchidea. Acuma au posibilitatea sa-nchida. Da' inainte nu inchidea nimeni, ca nu exista... a... posibilitatea sa-nchizi pe cineva ...(neinteligibil)... platea decat o amenda. (...) stiti foarte bine ce valoare avea amenda. Era mica.
X: - Da' acuma cat e?
M: - Pai nu stiu, ca n-am apucat sa ma uit pe Ordonanta aia care a aparut acuma, stii?
X: - Ihi.
M: - Da' stai ca sa vad. Da' oricum, e mare acuma, asta e clar. Nu mai e... 1.250 de lei. Adica e... si... aia 10 mii daca-i plateai, daca era intre 20 de mii si 50 de mii de lei, si aia 10 mii, tot erau multi, stii?
X: - Da. I-am dus pe pompieri acolo dimineata.
M: - Asa.
X: - I-am lasat acolo. I-am imbracat frumos, i-am... asa.
M: - I-ai parfumat, i-ai gelat, i-ai...?
X: - Da... da, da, da, da. Da, da, da.
M: - Da. Impresia conteaza.
X: - Si... i-am lasat acolo.
M: - Ihi.
X: - I-am zis doamnei sa le dea si lor apa, mancare ca acolo stam ...(neinteligibil)...
M: - Pai si e normal. E normal.
X: - Si-am plecat. Si... ideea este ca ...(neinteligibil)...
X: - Pai da, asta e, eu sunt convins ca acuma toate preturile au explodat, ca e... Pai, auzi, zicea asta Cimpeanu asta sau cum il cheama de la... care e pus acuma interimar ca da, ok, bine... n-au asa... nici spitale, nici astea... nici scolile, dar nu stie lumea cat de anevoios si cat de costisitoare este obtinerea unei autorizatii de (neinteligibil) la incendiu. Intelegi? Si de unde au bani aia, aia e problema... de unde au scolile banii, de unde au spitalele banii si asa mai departe, toata lumea de unde ia bani. Ca daca se trezesc astia cu... acuma de la minister "Hai, da-mi o suta de milioane de euro sa autorizez toate scolile..."... de unde scot astia atatia bani... ca nu au ei buget atata.
M: - Pai.
X: - Da' asta e ideea, de unde se scot banii astia ca sa repare.
M: - Pai... naspa.
X: - Ei, vezi, ma, nu se gandesc la lucrurile astea, ei gata cred ca bati din palme si se fac asa lucrurile. Nu e asa simplu.
M: - Da. Bine.
X: - Pai, hai ca te sun daca e... maine...
M: - Hai, ne auzim. (...) ".

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
ANCHETA. Un inspector ISU, arest la domiciliu, celalalt in spatele gratiilor.
ANCHETA. Un inspector ISU, arest la domiciliu, celalalt in spatele gratiilor. "Dispret fata de garantarea dreptului la viata"

Unul ramane in spatele gratiilor, iar cel de-al doilea va sta in arest la domiciliu. Este decizia luata de magistrati in cazul celor doi inspectori de la ISU retinuti luni.

STAREA RANITILOR. Bilantul victimelor a ajuns la 49. Doua tinere in stare grava, transferate in Germania
STAREA RANITILOR. Bilantul victimelor a ajuns la 49. Doua tinere in stare grava, transferate in Germania

Mai precauti decat pana acum, doctorii care ii ingrijesc pe cei 74 de raniti ramasi in spitalele noastre au decis ca 5 dintre ei, care teoretic puteau fi externati de luni seara, sa mai stea 48 de ore sub supraveghere.

Motivarea Tribunalului Bucuresti: Piedone a incercat sa scape de arest sustinand ca are probleme cu inima
Motivarea Tribunalului Bucuresti: Piedone a incercat sa scape de arest sustinand ca are probleme cu inima

Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de a-l aresta pentru 30 de zile pe fostul primar Cristian Popescu Piedone si pe doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in legatura cu autorizarea Clubului Colectiv.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.