Grila de impozitare pentru clădirile de locuit, majorată cu 50%. Senatorii au votat modificarea Codului Fiscal
Grila de impozitare pentru clădirile deținute de persoanele fizice a fost majorată de Senat. Legea pentru modificarea Codului Fiscal a fost votată miercuri, cu 67 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă, şi o abţinere.
Totuși, Senatul este primă Cameră sesizată, proiectul mergând la Camera Deputaţilor pentru votul final.
Chiar dacă cota de impozitare s-a majorat, marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 – 0,2, transmite news.ro. Senatorii au votat miercuri OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, iar în afară de majorarea cu 50% a bazei de impozitare pentru clădirile rezidențiale, proiectul de act normativ mai prevede abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Senatorii au menţinut textul din Codul Fiscal în privinţa cotelor de impozitare, care sunt cuprinse intre 0,08 şi 0,2%, însă au modificat valoarea impozabilă a imobilelor, care se va calcula în funcţie de materialele din care sunt construite.
CGMB are decizia finală în București
Astfel, pentru clădirile rezidentiale şi cele anexă, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii. Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Senatorii USR şi AUR au votat împotriva proiectului de lege. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, care este for decizional în acest caz.