Un parasutist de 35 de ani a murit in urma unei aterizari fortate la Brasov. Anuntul facut de Aeroclubul Romaniei

Dată publicare: 03-08-2016 17:36
Dată actualizare: 06-08-2016 00:16


Un accident grav s-a petrecut miercuri dupa-amiaza la aeroclubul din Ghimbav, judetul Brasov.
 

UPDATE Parasutistul a murit la scurt timp dupa ce a fost transportat la spital. Barbatul era in coma si nu putea sa respire singur, fiind ventilat mecanic, informeaza wwww.news.ro.

 Un parasutist in varsta de 35 de ani a suferit rani grave in urma unei aterizari fortate. Martorii spun ca parasuta sportivului s-ar fi deschis cu intarziere si incomplet. Impactul cu solul a fost extrem de violent.

Echipajele de salvare din Brasov au intervenit de urgenta dar, pentru ca starea pacientului este extrem de grava, au solicitat interventia unui elicopterului SMURD de la Targu Mures, dar starea grava in care se afla pacientul, nu a permis transferul pe calea aerului.

Sportivul nu este un incepator. El a mai facut peste 50 de astfel de salturi cu parasuta. Acesta era in timpul unui salt de antrenament. A aterizat insa la 700 de metri distanta fata de locul in care ar fi trebuit in mod normal. Conducerea Aeroclubului Romaniei a declarat ca exista o banuiala ca parasutistul nu a respectat directia vantului, la aterizare.

Intre timp au fost constituite doua comisii de ancheta: una la aeroclubul brasov si una a Centrului de Investigatii Pentru Siguranta Aviatiei Civile, pentru stabilirea circumstantelor in care s-a produs acest accident.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO