Grădinile Zoologice își așteaptă vizitatorii. Ce surprize le-au pregătit oamenilor
Marea relaxare ne aduce și posibilitatea plimbărilor în aer liber.
Cele mai apropiate de casă sunt parcurile, dar vom avea acces și în grădinile zoologice, unde părinții pot să meargă cu copiii, pentru a admira animalele sălbatice.
Inclusiv la zoo se va respecta regula distanței dintre vizitatori, iar unele zone sunt deocamdată inaccesibile publicului.
Pauza de două luni fără vizitatori nu pare să le fi stricat siesta animalelor de la Grădina Zoologică din București.
Un pui de alpaca a crescut suficient pentru a-i cuceri pe cei mici. În alt colț, niște pelicani își trag sufletul. La fel și păunii albaștri. Totuși, spațiile care adăpostesc maimuțele, speciile de reptile și păsările exotice rămân închise, la fel și locurile de joacă. Băncile au fost reașezate pentru a păstra distanța.
Anca Oprea, managerul Grădinei Zoologice: „Rugămintea este ca vizitatorii să respecte aceste fluxuri și să încerce să nu petreacă foarte mult timp în fața unor amplasamente și să se creeze aglomerație.”
În Grădina Zoologică din București nu vor intra mai mult de 200 de oameni simultan.
Anca Oprea, managerul Grădinei Zoologice: „În fiecare zi de luni, Grădina Zoologică va fi închisă. De marți până duminică programul de vizitare în această perioadă va fi între 10.00 și 17.00.”
La Galați, noua stea a parcului este un cangur pitic. Are puțin peste o lună și s-a născut în captivitate.
Mădălin Șerban, directorul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați: „Am venit pentru public cu cel puțin cincisprezece specii noi: lamă, alpaca, oaie berberă, câteva păsări interesante.”
Angajații grădinilor zoologice vor purta măști, mănuși și viziere, iar temperatura le este verificată constant.
Cine nu poate ajunge la zoo, poate să se plimbe de joi în parc.
În toată țara vor fi deschise zonele publice cu spații verzi.