Garda de Mediu, în blocaj pentru că nu mai are șef. Avertismentul pentru Guvern


Ultimul update: Marti 04 Februarie 2020 22:15
Data publicarii: Marti 04 Februarie 2020 22:14
Categorie: Stiri actuale
Padure

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că au trecut 3 săptămâni de când Garda Națională de Mediu nu are încă un comisar general numit în funcție.

În aceste condiții, activitatea instituției este serios afectată ș riscă să intre în blocaj în situația în care nu există un ordonator de credite și un buget aprobat pentru anul 2020, se arată într-un comunicat al Sindicatului.

Instituția nu își poate onora plățile aferente diferitelor contracte pe care le-a încheiat cu furnizorii și nu poate reînnoi contractele care au expirat la sfârșitul anului, mai precizează Sindicatul.

De asemenea, există riscul ca angajații Gărzii Naționale de Mediu să nu își poată primi drepturile salariale aferente lunii ianuarie, în data de 10 februarie 2020, așa cum este stabilit prin ordin de ministru.

Astfel, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu „solicită rezolvarea cu celeritate a situației și intrarea în urgență pe un făgaș normal de funcționare a instituției.”

„În cazul în care Guvernul României, împreună cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, nu vor găsi soluții, există riscul ca activitatea instituției să înceteze”, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO